Türkiye'nin Coin Haberleri - Bitcoin Haber
Bitcoin
$64,168.68
+645.01
Ethereum
$3,094.93
+25.16
Litecoin
$81.29
+0.2
DigitalCash
$29.99
+0.81
Monero
$120.51
+2.88
Nxt
$0.00
-0
Ethereum Classic
$26.35
+0.11
Dogecoin
$0.15
0

Tether, Sosyal Medyadaki USD Destek İddialarını İnceliyor

0 401

Stablecoin Tether (USDT) geliştiricileri, sosyal medya kullanıcılarının, altcoinin ABD doları desteğinin kaldırıldığı iddialarını incelemeye aldı.

Holdinglerin şeffaflığı konusunda çeşitli tanıtım engelleriyle karşılaşan Tether, USDT tokenlerinin her birinin bankada 1 USD‘ye eşdeğer olduğunu garanti etmişti. Kısmi rezerv bankacılığının tam tersi olarak tasarlanan belgeler, Tether’in destek taleplerinin geçerliliğini daha fazla doğrulamıştı.

Ancak şimdi web sitesinde bilinmeyen yeni bir güncelleme, USD sahiplerinin artık USDT’nin tüm arzını kapsamadığını gösteriyor.

Konuyla ilgili yapılan açıklamada, “Her bir kur her zaman geleneksel para ve nakit eşdeğerlerini içeren rezervlerimiz tarafından %100 desteklenmektedir. Zaman zaman Tether tarafından verilen krediler, diğer varlıkları ve bağlı kuruluşları da içeren üçüncü taraf alacakları da içerebilir.” denildi.

“Kısmi Rezervlere Tekrar Güveniyoruz”

Bu tür bir bağlı kuruluş, stabilcoin ile liderliği paylaşan kripto para birimi değişimi Bitfinex’tir. Reddit’te yorumcular, hemen tüm paranın meşruiyetini tehlikeye attığını öne sürdüğü USD dışında herhangi bir şeyle destekleyerek sorunu çözdü.

Konuyu gündeme getiren kullanıcı u/Toyake durumu şöyle özetledi; “Sanırım pazarları işletmek için üçüncü taraflara güvenmeye, kısmi rezervleri yönetmeye tekrar güveniyoruz.

Popüler bir yanıt bile, Tether ile feshedilmiş ponzi şeması BitConnect arasında paralellikler çizdi.

Tether, basında çıkan iddialar hakkında resmi bir yorum yapmamıştı. Bu ayın başlarında yetkililer, 2019 yılının ikinci çeyreği sonunda USDT’yi platformda yerel bir simge olarak kullanmak için blok zincir ağı TRON ile bir anlaşmaya vardı.

Güncel kripto para haberleri, kripto para airdrop ve ico paylaşımları için sosyal medya hesaplarımızı takip etmeyi unutmayın : FacebookTelegramTwitter  İnstagram

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.