Türkiye'nin Coin Haberleri - Bitcoin Haber
Bitcoin
$69,830.82
-556.07
Ethereum
$3,521.60
-51.23
Litecoin
$93.13
-3.24
DigitalCash
$37.97
-0.94
Monero
$135.47
-3.06
Nxt
$0.00
-0
Ethereum Classic
$31.84
-0.52
Dogecoin
$0.21
+0.01

OKEx Genel Merkezine Saldırı Gerçekleşti!

0 408

Kızgın borsa yatırımcıları, Pekin’deki OKEx genel merkezini bastı. Camı çerçeveyi indirdiler!

OKCoin tarafından konuya ilişkin resmi açıklama yapıldı. Kripto para yatırımcıları olarak kendini tanımlayan bir grup merkez ofisini bastı. Merkezin pek çok yerine saldırarak zarar verdikleri bildirildi.

Dünyanın en büyük kripto para borsaları arasında baş sıralarda bulunan OKEx’e bu saldırının nedeni araştırılıyor. İlk etapta düşünülen nokta, vadeli işlem sözleşmeleri.

Platformda kripto paralarla alakalı vadeli işlem gerçekleştiren kullanıcıların, yüksek seviyeli kayıp yaşadıkları biliniyor. Tasfiye ve işlemler hakkında çok sayıda şikayet bu olayın ardından yaşanmıştı.

İntihar tehdidi olmuştu

Bir süredir yaşanan olaylar, bir noktada büyüyerek intihar tehdidine kadar uzanmıştı. OKCoin ofisi önünde yapılan eylemde, bir kullanıcının gerçekleştirmeyi planladığı olay yaşanmadı.

Ancak bunun ardından sular bir türlü durulmadan baskın şekilde devam etti. Kullanıcılar tarafından merkez ofisine gitme hakkında birleşme yaşanarak mutlak sona bir adım daha atıldı.

Olayların son aşamasında da toplu halde bir grup OKEx ofisini bastılar.

OKEx genel merkezine saldıranların kimlikleri belirsiz

OKCoin’in açıklamalarında genel merkezi basan grubun kimlik bilgisi vermeyi reddettikleri söylendi. Aynı zamanda OKEx’in yurtdışı kullanıcıları olduklarına da değinildi.

Şirket, zararlı eylemde bulunan kişilerin bazı insanlar tarafından kiralandıkları üzerinde de duruyor. Kendilerine zarar verebilecek bazı rakiplerin bu noktada yatırımcı görünümlü insanları, diğer yatırımcıları kışkırtabileceğini ön görüyor.

OKCoin, olayın detaylarını araştırmak adına polisle ortak çalışma içerisine girdi. Halen kimliği belirsiz olarak tanımlanan kişiler tekrar böyle bir eylem girişiminde bulunabilirler.

Yaşanan olayların ardından OKEx cephesinde yaralanan herhangi bir isim bulunmuyor. Sadece maddi zararın yaşanıyor olmasıyla beraber olayların perde arkasına inilecek.

Tüm detaylarıyla birlikte geniş çaplı araştırmanın ardından yargıya taşıma işlemi gerçekleştirilecek. Olayların tekrarlanmaması adına şu an gerekli çalışmalar yapılıyor.

Güncel kripto para haberleri için sosyal medya hesaplarımızı takip etmeyi unutmayın : Facebook, Telegram, Twitter 

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.