Türkiye'nin Coin Haberleri - Bitcoin Haber
Bitcoin
$64,034.88
+1586.71
Ethereum
$3,061.46
+55.38
Litecoin
$82.18
+2.45
DigitalCash
$29.75
+1.17
Monero
$119.16
+3.88
Nxt
$0.00
0
Ethereum Classic
$26.31
+0.82
Dogecoin
$0.16
+0.01

NASA, HyperLedger Tabanlı Blok Zinciri Önerdi

0 340

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi (NASA), hava trafik yönetimi için blok zinciri önerdi. Önerilen sistem, hava trafik hizmetleri ile güvenli, özel ve anonim iletişimi sağlamak için açık kaynaklı bir blok zinciri kullanacak.

Belge notları: “Bu çerçeve, özel herhangi bir uçak ile herhangi bir yetkili üye arasında; güvenli iletişim için kullanılabilecek özel bilgiler için sertifika yetkilisi, akıllı sözleşme desteği ve daha yüksek bant genişliğine sahip iletişim kanalları içeriyor.”

Sistemin mühendislik prototipinin HyperLedger yapısını kullanması, bu altyapının hızlı bir şekilde konuşlandırılabileceğini ve ekonomik olarak sürdürülebileceğini gösteriyor.

HyperLedger, geçtiğimiz aralık ayında, Linux Vakfı tarafından blok zinciri tabanlı dağıtılmış hesapların geliştirilmesini desteklemek için oluşturuldu. Açık kaynaklı bir proje olan HyperLedger, Alibaba Cloud, Citi ve Deutsche Telekom gibi büyük firmalar da dahil olmak üzere 12 yeni üyeye katıldı.

Belgeye göre, 2020 yılına kadar Otomatik Bağımlı Gözetleme Sistemi (ADS-B) zorunlu olacak. ADS-B, hava taşıtı konumlarını halka açık bir şekilde yayınladığı için üçüncü taraf sahteciliğine maruz kalıyor. Araştırmacıların yaptığı açıklamaya göre, sahte uçak pozisyonu bildirilerek, sahtekarlık yapılıyor.

NASA, 330 Bin Dolar Hibe Vermişti

Araştırmacılar, hem gizlilik konularını hem de sahteciliği ele almak için kriptografinin uygulanmasının önerildiğini not etti. Ayrıca, teklif bu tür çözümlerin zorluklarını açıklıyor: “Bu PKI’nın (Kamu Anahtar Altyapısı) planlarının çoğunda göze çarpan bir konu var. Kamusal anahtar çerçevesini uçuş halindeki uçakların kullanabileceği şekilde uygulama zorluğudur.

Teklife göre, kurumsal blok zinciri çözümleri uçak uygulamaları için pratik bir PKI olabilir. Belge şunları belirtiyor: “Blok zincirleme şemalarının bir sonucu olarak, son kullanıcıların herhangi bir tek kuruluşa ait olmaları gerekmeyen bir PKI altyapısının uygulanmasıdır. Veya herhangi bir tek müşteri/sunucu protokolüne 6 bağlı kalmalarıdır.”

Prototipte Yapı Sertifika Yetkilisi, işletmelerin tescili, ihracı, yenilenmesi ve kayıt sertifikalarının iptali için kullanılıyor. Sistem, ADS-B sistemlerinin şu anda NASA’daki radar tabanlı sistemler tarafından sağlanan gizlilik ve güvenlik düzeyini karşılamalarını veya aşmalarını sağlayacak.

NASA, 2017 yılında 330 bin dolarlık bir hibe vermişti ve bu, blok zincirin benimsenmesine doğru ilk adımını attı.

Ayrıca, geçen yılın aralık ayında, haber bloğu geliştirme firması Blockstream’in beşinci uyduyla uydu servisini genişlettiğini ve şimdi de Bitcoin (BTC) blok zincirini Dünya’nın tüm büyük kara kütlelerine yayınladığını duyurdu.

Güncel kripto para haberleri, kripto para airdrop ve ico paylaşımları için sosyal medya hesaplarımızı takip etmeyi unutmayın : FacebookTelegramTwitter

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.