Türkiye'nin Coin Haberleri - Bitcoin Haber
Bitcoin
$69,720.33
-1050.08
Ethereum
$3,532.12
-55.94
Litecoin
$99.24
+3.5
DigitalCash
$38.37
-0.2
Monero
$135.22
-2.65
Nxt
$0.00
0
Ethereum Classic
$32.08
-0.25
Dogecoin
$0.21
-0

Mt. Gox’un Eski CEO’su Mark Karpeles, Mahkumiyet Kararına İtiraz Etti

0 438

Mt. Gox kripto para borsasının eski CEO’su Mark Karpeles, verileri manipüle etme suçlamasıyla ilgili mahkumiyetine itiraz etti. Eski CEO, Associated Press’e (AP) açıklama yaptı.

Mark Karpeles, 15 Mart’taki mahkemede zimmet suçundan beraat etti. Ancak mali kayıtlara müdahale etmekten suçlu bulundu. Mahkeme, müşterilerine zarar vermek, güvenlerine ihanet etmek ve mühendislik becerilerini kötüye kullanarak verileri manipüle ettiğini belirtti.

Tokyo Bölge Mahkemesi, Karpeles’in, hackerların platforma verdiği zararı gizlemek için kişisel varlıklarını borsadakilerle birleştirmekten suçlu olduğunu açıkladı. Karpeles’in, iki buçuk yıl hapis cezası aldı. Dört yıl içinde benzer bir suç işlediğinde hapse girecek.

Savcılar Önce İtiraz Etti; Sonra Mahkumiyeti Kabul Etti

Dünkü haberlere göre, Japon savcılar daha sonra Mt. Gox CEO’sunun beraatına itiraz etti. Mainichi ‘ye göre, savcılar ilk önce zimmet suçlamalarıyla ilgili beraata itiraz etmeye çalıştılar; ancak daha sonra bundan vazgeçtiler.

Karpeles, AP ‘ye verdiği demeçte, veri savunma suçlamalarına itiraz etmeye karar verdiğini söyledi. Ona göre yargıç savunmaya tam olarak bakmadı.

Karpeles’in avukatı Nobuyasu Ogata, Karpeles’in 2014’teki 850 bin Bitcoin (BTC) saldırısı sırasındaki eylemleriyle Mt. Gox kullanıcıları için riskleri azaltmak için çaba sarf ettiğini söyledi.

Mark Karpeles, AP’ye gönderdiği bir e-postada, karara itirazın uygun olduğunu düşündüğü belirtti. Ayrıca, “Bütün gerçekleri tam olarak göz önünde bulundurarak tekrar yargılanabileceğini” söyledi.

Geçen hafta Mt. Gox’un mütevelli heyeti üyesi Nobuaki Kobayashi, alacaklıların rehabilitasyon taleplerini işleme koyduğunu ve sonuçlardan birkaç gün içinde haberdar edileceğini açıkladı. Hackten etkilenen kullanıcı sayısının 24 bini aştığı bildiriliyor.

Güncel kripto para haberleri, kripto para airdrop ve ico paylaşımları için sosyal medya hesaplarımızı takip etmeyi unutmayın : FacebookTelegramTwitter  İnstagram

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.