Türkiye'nin Coin Haberleri - Bitcoin Haber
Bitcoin
$70,467.55
-1098.2
Ethereum
$3,553.63
-54.35
Litecoin
$104.25
+8.94
DigitalCash
$39.98
+1.66
Monero
$135.29
-0.63
Nxt
$0.00
-0
Ethereum Classic
$34.28
+1.61
Dogecoin
$0.22
-0

Kapatılan 1Broker Para İadesi Yapacak!

0 387

Marjin işlemi yapan borsalardan biri olarak ön plana çıkan ve FBI baskınıyla kapatılan 1Broker, yatırımcılarının paralarını iade edecek.

Yapılan resmi açıklamayla kapatma kararı aldıklarını kesinleştiren kripto para borsasının, 10-11 Ekim tarihlerinden itibaren aktif olarak işlem yapan kullanıcılarının paralarını geri iade etmesi bekleniyor. Para çekme taleplerinin işleme koyularak kimsenin mağdur edilmeyeceği bildirildi.

Türkler tarafından yoğun ilgi gösterilen 1Broker, kaldıraçlı işlemler yapabilme olanağını sunuyor olmasıyla yoğun ilgi görüyordu. Kullanıcı kitlesini son dönemlerde iyiden iyiye artırmış olmasıyla beraber, önde gelen kripto para değişim sitelerinden biri haline gelmişti.

SEC ve CFTC tarafından alınan karar neticesinde, kayıt dışı menkul kıymet satıcılığı yapıldığını beyan eden suçlamalar sonrasında FBI tarafından el konularak kapatıldı.

Kapatılan 1Broker yatırımcıları paralarını geri alacak

FBI tarafından kapatılmasından sonra, yatırımcıların endişe içerisinde beklemeye başlamıştı.

Kullanıcıların bakiyelerine erişim sağlanmasına yönelik olarak hazırlanan versiyonda, çekim işlemleri gerçekleştirilebilecek.

1Broker yöneticileri kullanıcıların sorun yaşamaması adına kalan bakiyelerinin tamamının iade edeceğini açıklamalarıyla beraber, yeteri kadar para bulunduğunu da belirttiler.

Gelecek haftadan itibaren para çekim taleplerinin işleme koyularak sırayla ödemelerin gerçekleştirileceğinin altı çizilirken, kaç kullanıcının öncelikte olacağının ve ödemelerin tamamen bitmesinin ne kadar süre alacağı hakkında henüz net bir detay yok.

Türklerin yoğun ilgi gösterdiği kaldıraçlı işlem yapabilme olanağını tanıyan kripto para borsalarından biri olarak ön plana çıkmasıyla beraber, tüm yatırımcılar için olduğu gibi Türkiye’den de aktif olarak katılımda olan kullanıcıların tamamı bakiyelerini iade alacaklar.

Çekim miktarı ne kadar olacak?

1Broker yöneticileri tarafından çekim miktarına yönelik olarak herhangi bir ek detay verilmedi.

Kullanıcıların paralarının tamamını tek seferde iade alabilmeleri mümkün olacak gibi gözüküyor. Sorunsuz bir şekilde işlemlerin tamamlanmasının ardından 1Broker, bir daha açılmamak üzere kapanacak. Kullanıcılar, para çekim tarihinin başlangıcından itibaren işlem yapabilecek.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.