Türkiye'nin Coin Haberleri - Bitcoin Haber
Bitcoin
$70,820.05
+1407.73
Ethereum
$3,570.70
+75.38
Litecoin
$94.17
+0.1
DigitalCash
$38.24
+0.71
Monero
$135.15
-2.15
Nxt
$0.00
-0
Ethereum Classic
$32.59
+0.72
Dogecoin
$0.22
+0.02

İlk SMS Cüzdan Servisi, Dash İle Havale Ödemelerini Etkinleştirdi

0 402

İlk SMS Cüzdan Servisi, Dash İle Havale Ödemelerini Etkinleştirdi

 

Venezuellalı bir şirket, özellikle akıllı telefon veya internet bağlantısı olmaksızın ödemelerin ülkeye gönderilmesini ve alınmasını sağlayan, Dash işlemleri için ilk SMS cüzdan hizmetini tanıttı.

Venezuela Dash’a Dönüşüyor

Geçtiğimiz ay Dash Core Group CEO’su Ryan Taylor, “her ay ülkeden on binlerce cüzdan indirdiğini görüyor” dedi . Venezuella’daki yüksek enflasyon ve ekonomik istikrarsızlık, birçok vatandaşın para alternatiflerine yönelmesini zorluyor.

Dash, ödemeler için eşdeğer bir dijital para olarak, 2015’ten bu yana hem değer hem de işlem hacminde yıllık bazda yüzde 1.000’in üzerinde büyüme ile, Venezuela’nın bolivarına ucuz ve hızlı bir alternatif sunuyor. Yine de, Dash popüler bir seçim haline gelirken herkes bundan faydalanamaz.

Küresel bir pazar istihbarat şirketi olan Newzoo’dan gelen rakamlar , Eylül ayında Venezuella’ya göre yüzde 41’lik bir akıllı telefon penetrasyon oranına sahip olduğunu ortaya koydu. Bu, önemli sayıda insanın isterlerse bile Dash’a erişemedikleri anlamına gelir.

Erişim sorunlarını çözmek için Dash başlatıldı. Platform, aynı zamanda şirketin CTO’su Alejandro Echeverría ve Lorenzo Rey tarafından oluşturuldu. Kuruluşa kısa mesaj göndererek telefon kullanıcısı için bir cüzdan oluşturur. Bu bir telefon numarası ile kontrol edilir ve kurulum için internet erişimi gerektirmez.

NewsBTC’ye konuşan Rey, şu ana kadarki yanıtın “son derece iyi” olduğunu söyledi.

Rey; “Bu hizmet gerçek bir gereklilik çünkü milyonlarca insanın iyi akıllı telefonlar veya internet bağlantısı yok” diye ekledi. “Diğer ülkelere yayılmak istiyoruz ve bu bizim yol haritamızdaki bir şey, ancak şimdilik Venezuella’daki kullanıcılara odaklanmak istiyoruz.”

Bir kez kurulduktan sonra basit kullanıcı komutları eylemlerle Dash gönderebilir ve alabilir. Bu, havale söz konusu olduğunda özellikle kullanışlıdır. Raporlara göre, ülkeyi terk eden Venezuellalıların eve ve ailelerine en az 1 milyar dolar göndermeleri tahmin ediliyor . Öyle olsa bile, havale kurallarındaki bir değişiklik, ihtiyaç duydukları parayı almak için çabalayan birçok kişiyi görmektir.

“Dash’ta sınır ötesi işlemlerin pahalı ve uzun sürdüğünü biliyoruz ve Latin Amerika’da, havale koridorlarından herhangi birinde para göndermesi gereken milyonlarca insana yardım etmek için açık bir olasılık var,” dedi Ernesto Contreras, Dash’ın Latin Amerika için iş geliştirme yöneticisi.

Bununla birlikte, güvenli bilgi için Dash ödemelerini göndermek ve almak üzere bir metin mesajının kullanılması çok güvenli görünmeyebilir. Ancak Rey, Dash Metninin bir telefonda bulunan tüm mesajlaşma uygulamaları kadar güvenli olduğunu ve çoğu durumda kişilerin çok fazla özel bilgi paylaştığını belirtti.

“Telefonunuz çalındığında bile telefonunuzu pin veya şifre ile kilitleyerek, paranıza erişemeyeceklerini” ekledi. “Ancak, eğer telefonunuzun güvenliğine dikkat etmiyorsanız, birisi özel resimlerinizi veya mesajlarınızı çalabilecekleri gibi paranızı da çalabilir.”

Rey said; “Hayatta ki tüm birikimlerinizi cüzdanınız da taşımadığınız gibi, yine tüm birikimlerinizi de aynı şekilde Dash metninde de taşımamalısınız” dedi.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.