Türkiye'nin Coin Haberleri - Bitcoin Haber
Bitcoin
$70,934.48
+1045.93
Ethereum
$3,591.11
+25.95
Litecoin
$94.91
+0.63
DigitalCash
$38.37
+0.76
Monero
$135.84
-2.38
Nxt
$0.00
-0
Ethereum Classic
$32.41
+0.83
Dogecoin
$0.22
+0.03

Hindistan Kripto Borsası Coindelta, Kepenk İndiriyor

0 360

Hindistan kripto para birimi değişimi Coindelta, ülkedeki kripto işletmeleri için olumsuz faaliyet ortamı ışığında hizmetlerini sonlandırıyor. Gelişme, 30 Mart’ta yayınlanan resmi bir blog yazısı ile duyuruldu.

Coindelta, ilk lansmanından 18 ay sonra kullanıcılara, Hindistan’daki kripto ile ilişkili şirketler için bankacılık hizmetlerinde ciddi kısıtlamaların işletme maliyetlerinin artmasına neden olduğunu belirtti. Bu nedenle operasyonlara ekonomik olarak devam etmenin uygun olmadığını vurguladı.

RBI’nın Engelleri Borsayı Zora Soktu

Yazıda, şu ifadelere yer verildi; “Coindelta takasını son 6 aydır işletmemiz gerçekten zor oldu. RBI’nin banka hesaplarındaki engeller, kesintisiz para yatırma ve çekme hizmetleri sağlamak için bize engel çıkarttı. Yargıtay davasında, düzenlemenin ne zaman olacağını tahmin edebileceğimiz önemli bir ilerleme olmadı.”

Nisan 2018’de, Hindistan Merkez Bankası (RBI), tüm yerel bankaların kripto ile ilgili işletmelere hizmet vermesini yasakladı. Uzun süredir devam eden yasal belirsizlik nedeniyle bazı kurumlar kripto bankacılığı yasağını tüccarlara uyguladı. Bireyler bile banka hesaplarını kapatmalarıyla karşı karşıya kaldı.

Coindelta, duyurusunda, platformlardaki tüm kripto ticaret pazarlarının 30 Mart’ta yerel saatle 14:00’te askıya alındığını belirtti. O sırada bekleyen herhangi bir sipariş, kullanıcı fonlarının cüzdanlarına iade edilerek, iptal edildi. Borsa, 29 Nisan 2019 tarihine kadar cüzdan hizmetleri vermeye devam edeceğini ve ardından kullanıcıların destek sayfası veya e-posta yoluyla para çekme talebinde bulunmalarını istediğini belirtti.

Hindistan’da Kripto Platformlarının Geleceği Tartışılıyor

Coindelta, -beyannamede belirtildiği gibi- tüm para çekme işlemleri için sabit bir ücret alıyor. Birden fazla kullanıcı Coindelta’ya Twitter’dan cevap verdi. Ücretin aşırı yüksek olduğunu ve az miktarda kripto depozitolarının çekilmesini telafi edilemez kıldığını savundu.

Topluluğun öfkesini bastırmak ve şu anki kepenkli muadili eski müşterilerinden iş çekmek için rakip Hint kripto değişimi WazirX, 30 Mart’taki kullanıcılara, mevduatlarını platforma transfer etmeyi seçmeleri durumunda Coindelta para çekme ücretlerini iade edeceğini bildirdi.

Daha önce bildirildiği gibi, Hindistan’daki kripto para birimlerinin durumu ve geleceği oldukça tartışmalı olmaya devam ediyor. RBI’nın tartışmalı yasağı geçen temmuz ayında yürürlüğe girdikten sonra gerek kamu gerekse sanayi önderliğindeki dilekçeler, kararın anayasaya aykırı olduğu gerekçesiyle mahkemelere itirazda bulundu.

30 Mart’ta, Yüksek Mahkemenin RBI yasağı hakkında beklenen nihai kararı alması nedeniyle, devam eden belirsizliği protesto etmek amacıyla Bangalore kentinde bir dizi blok zinciri destekleyicisi miting düzenledi.

Güncel kripto para haberleri, kripto para airdrop ve ico paylaşımları için sosyal medya hesaplarımızı takip etmeyi unutmayın : FacebookTelegramTwitter  İnstagram

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.