Türkiye'nin Coin Haberleri - Bitcoin Haber
Bitcoin
$61,940.60
+783.38
Ethereum
$2,995.34
+22.11
Litecoin
$78.68
-0.71
DigitalCash
$28.23
+0.58
Monero
$114.32
-0.7
Nxt
$0.00
-0
Ethereum Classic
$25.25
+0.02
Dogecoin
$0.15
0

Hacklenen Facebook Hesapları Bitcoin’le Satışta

0 552

İnternetin karanlık yüzü Deep Web’de, hacklenen yaklaşık 50 milyon hesabın satışa çıkarıldığı ortaya çıktı!

Skandal niteliğini taşıyan bilgilerde, çok sayıda farklı ülkeden insanın hesaplarının hackerlar tarafından ele geçirildiğine dair bilgilere rastlandı. Bitcoin karşılığında yapılan satışlarda, hesapların bir Deep Web pazaryerinde bulunduklarını ve buradan dağıtımlarının yapıldıkları belirtildi.

Geçen ay yaşanan Facebook kullanıcı bilgilerinin elde edildiğine yönelik güvenlik ihlali bilgisinin ardından, hesapların satışa çıkarıldıklarına dair açıklama yapıldı.

Hacklenen Facebook Hesapları Değerlerine Göre Satılıyor

50 milyon Facebook kullanıcısının hacklenmesinin ardından, Deep Web’de yapılan satışlarda hesap başına 3-12 dolar arasında fiyat belirlemesi de yapılmış.

Facebook tarafından yapılan resmi açıklamada, hesapların hackerlar tarafından kullanıldığına yönelik olarak kanıt bulunamadığı belirtilmişti. Açıklamanın tam tersi yönde yaşanan gelişmelerse kullanıcıların Facebook’a olan güvenlerini sarsıcı detayları içeriyor.

Bitcoin haricinde hesapların Bitcoin Cash ve Monero karşılığında da satışının yapıldığı tespit edildi. Dream Market adındaki pazaryerinde hesapların tamamının satışa çıkarıldığının belirlenmesinin ardından Deep Web dünyasına çok sayıda ismin dahil olduğu da bildirildi.

Dream Market Nedir?

Facebook kullanıcılarının hesaplarının satışa çıkarıldığı pazaryeri olan Dream Market, tıpkı online satış siteleri niteliğine sahip. Benzer derecelendirme ve kategorilendirme sistemi mevcut.

Alıcıların havuza bağlanarak hacklenen hesapların satın alımının gerçekleştirebilmeleriyse göze çarpan en önemli detayların başında geliyor.

Deep Web’de satıcı konumunda bulunan hacker grubu tarafından yayından kaldırılan ilan, bir süre öncesine kadar geçerliliğini koruyor. Facebook’ta yapılan hacklemenin toplamda 150 milyon 700 milyon dolar değeri arasında değerlendirilebilmesi söz konusu.

Hassas verilerin ihlaline giren hackleme saldırısına ilişkin Zuckerberg, sürekli olarak böyle saldırılar karşı karşıya kaldıklarını ve buna önlem aldıklarını belirtti.

Pazaryerinde hangi kullanıcıların hesaplarının çalındığına yönelik olarak bilgiyse net olarak liste halinde paylaşılamaz durumda.

 

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.