Türkiye'nin Coin Haberleri - Bitcoin Haber
Bitcoin
$69,720.33
-1050.08
Ethereum
$3,532.12
-55.94
Litecoin
$99.24
+3.5
DigitalCash
$38.37
-0.2
Monero
$135.22
-2.65
Nxt
$0.00
0
Ethereum Classic
$32.08
-0.25
Dogecoin
$0.21
-0

Google Play’de Sahte MetaMask Ortaya Çıktı

0 354

Merkezi olmayan uygulama (DApp) MetaMask, taze sorunlarla karşı karşıya bulunuyor. Google Play’de sahte MetaMask ortaya çıktı. Bu durum, siber güvenlik şirketi Eset tarafından tespit edildi.

Sahte MetaMask, bilgisayar pano bilgilerini, kripto para birimini çalmak için değiştiren kötü amaçlı bir yazılım. Google Play tarafından Eset araştırmacılarının ihbarından sonraki ayın başında kaldırıldı.

“Clipper” olarak bilinen kötü amaçlı yazılım, kopyalanan kripto para cüzdan adreslerini, saldırgana ait bir adresle değiştiriyor. Kullanıcı fark etmeden parayı başka bir yere gönderiyor.

Güvenlik firması Eset, bu kötü amaçlı yazılımın Google’ın denetleme prosedürlerini geçtiğini ilk kez keşfettiklerini ortaya koydu.

Eset, “Google Play mağazasında gizlenen ve Android / Clipper.C olarak Eset güvenlik çözümleri tarafından tespit edilen Clipper, “MetaMask” adlı meşru bir hizmeti taklit ediyor.” dedi.

MetaMask, Saldırganların Hedefi

Yapılan açıklamada, “Kötü amaçlı yazılımın temel amacı, kurbanın Ethereum fonları üzerinde kontrol sahibi olmak için kimlik bilgilerini ve özel anahtarlarını çalmak. Ancak, panoya kopyalanan bir Bitcoin veya Ethereum cüzdan adresini de saldırgana ait olanlarla değiştirebilir.”

En eski Ethereum (ETH) tabanlı DApp’lerden biri olan MetaMask, daha önce kötü niyetli programlara kurban gitmişti.

Geçtiğimiz yılın temmuz ayında, Google geliştiricileri uygulamayı yalnızca Google Play’den aldı ve yalnızca sahte kimliğe büründü. MetaMask’tan bir sonraki raporda, eylemin yanlışlıkla gerçekleştiği ortaya çıktı.

Kasım ayında MetaMask, kötü amaçlı yazılımların hedefi de olan bir mobil uygulama başlatma planlarını açıklamıştı.

Güncel kripto para haberleri, kripto para airdrop ve ico paylaşımları için sosyal medya hesaplarımızı takip etmeyi unutmayın : FacebookTelegramTwitter

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.