Türkiye'nin Coin Haberleri - Bitcoin Haber
Bitcoin
$62,322.91
+671.32
Ethereum
$3,000.37
-13.53
Litecoin
$79.37
-0.8
DigitalCash
$28.54
+0.53
Monero
$114.96
-2.71
Nxt
$0.00
-0
Ethereum Classic
$25.43
-0.26
Dogecoin
$0.15
-0

Vitalik Buterin: Yüksek Ethereum Fiyatı Güvenlik ve Ekosistem İçin İyi

0 531

Ethereum (ETH) kurucu ortağı Vitalik Buterin, yüksek ether fiyatlarının hem ağ güvenliği hem de ekosistemin gelişimi için önemli olduğunu söyledi.

Vatalik Buterin, Laura Shin’in kripto odaklı “Unchained” gazetesi tarafından Columbia Gazetecilik Yüksek Okulu’nda düzenlenen bir programda konuştu.

Buterin, Shin’in, “protokol tasarımcılarının ve proje liderlerinin bir kripto para birimi fiyatına odaklanması gerekip gerekmediğine ilişkin sorusuna yanıt verdi. ETH ortağı, varlığın değerinin önemini açıkça küçümseyen Ethereum projesinin “daha önceki söylemine” atıfta bulunarak, şu ifadeleri kullandı;

“Kısmen, kendimizi (Ethereum’u) çok fazla pompalayan ve baskı yapan diğer kripto projelerinden ayırt etmek tersi bir işaretti. Ancak bu, temel olarak projenin finansal düzenlemelerle kapsanacak bir şeyden daha uzak görünmesini sağlamaya çalışarak yasal riski en aza indirmekle ilgiliydi.”

Bugünün bağlamında, düzenleyicilerin kripto para birimi alanını ve blok zincirleme projelerini daha iyi ifade ederken; bu nedenle “insanlar fiyatın hiç önemli olmadığını iddia etseler bile [düzenleyiciler] bunu görecekler.” Vitalik Buterin, kendi görüşleriyle ilgili olarak güçlü varlık değeri için iki durum tespiti yaptı:

“Fiyat düşük olmaktansa daha yüksek olmasının neden iyi olduğu konusunda net bir şekilde önemli olan şeyleri söyleyebilirim. Bunlardan biri açıkça güvenlik. Fiyat sıfırsa, ağ güvenli olamaz. Bu, çalışma kanıtı ve paydaş kanıtı için geçerlidir.”

Buterin’in Diğer Argümanı

İkinci argümanı ise; belirli bir kripto ekosistemi içindeki projelerde bulunan geliştiricilerin ve katılımcıların belirteçte bir pay sahibi olma eğiliminde olduklarını ve bu nedenle de sahipleri olarak, bir varlığın değeri yüksek kalırsa çalışmalarını geliştirmek için ileriye dönük olarak daha iyi finanse edildiklerine dayanıyordu.

Buterin’den sonra izleyicilerden “Ethereum geliştiricilerinden Ethereum’un fiyatına yeterince odaklandı mı?” sorusuna cevap vermeleri istendi. Yanıtlar kabaca; yüzde 38’i “umursamıyorum”; yüzde 23’ü “bilmiyorum”, yüzde 21’i “evet”; yüzde 19’u “hayır” şeklinde oldu.

Katılımcıların çoğunluğunun iddia ettiği ilgisizliğe rağmen Buterin, geliştiricilerin rolü sorununa, “fiyatın sıfıra inmesine neden olacak aptalca şeyler yapmaktan kaçınma sorumluluğunu taşıdıklarını” belirterek cevap verdi. Örneğin, yeni basılmış paralar piyasayı sular altında bırakıyor.

Hong Kong’daki Token 2049’da yapılan son bir konuşmada Buterin, finans dışındaki blok zincir uygulamalarının çekişe geçmenin daha zor olduğunu; finansmanın “gerçekçi bir şekilde geniş çaplı benimsenmeyi başaracak ilk blok zincirleme [uygulama” olduğunu belirtti.

Hong Kong’daki Token 2049’da yapılan son bir konuşmada Buterin, finans dışındaki blok zincir uygulamalarının çekiş kazanmakta zorluk çektiğini söyledi. Bunun finansmanının “gerçekçi bir şekilde geniş çaplı benimsenmeyi başarabilecek ilk blok zincir uygulaması” olduğunu belirtti.

Güncel kripto para haberleri, kripto para airdrop ve ico paylaşımları için sosyal medya hesaplarımızı takip etmeyi unutmayın : FacebookTelegramTwitter  İnstagram

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.