Türkiye'nin Coin Haberleri - Bitcoin Haber
Bitcoin
$64,293.11
+757.12
Ethereum
$3,096.79
+25.26
Litecoin
$81.63
+0.48
DigitalCash
$29.92
+0.75
Monero
$118.28
+1.67
Nxt
$0.00
0
Ethereum Classic
$26.39
+0.13
Dogecoin
$0.16
0

Nasdaq Destekli Borsa, AB Ortamında Tokenize Ticareti Başlatacak

0 594

Estonya’nın dijital ticaret platformu DX Borsası, gelecek hafta Ethereum Blockchain tokenize edilmiş hisse senetleri sunmaya başlayacak.

DX, Avrupa Birliği’nde yasal olarak düzenlenmiş bir ortamda bu tür alım-satım teklifinde bulunacak ilk borsa olacak. DX’in, ürünü sunmak için Nasdaq’ın Finansal Bilgi Değişimi (FIX) protokolünü kullanacağı bildirildi.

Şirketin basın açıklamasına göre, kripto para birimi kullanıcıları Google, Facebook ve Amazon gibi çeşitli büyük şirketlerde hisse senetlerini destekleyecek jetonları satın alabilecek.

Hisseler, DX’in ortaklık anlaşması bulunan MPS MarketPlace Securities Ltd. tarafından kullanıcılar adına satın alınacak.

Basın bülteninde, “Dijital hisse senetleri her iki dünyanın en iyisini bir araya getiriyor: Blockchain teknolojisi ve geleneksel hisse senedi yatırımları…” açıklamasında bulundu.

Açıklamada, “Dijital hisse senetleri, geleneksel borsalarda işlem gören gerçek hisse senetlerini birebir desteklenecek. Google ve Amazon gibi yatırım yapmayı seçtiğiniz önde gelen varlıklar için jeton satın alıyorsunuz. Bu nedenle, bir jeton sahibi olduğunuzda şirketin hisselerine sahip olacaksınız.” ifadelerine yer verildi.

DX ilk olarak geçtiğimiz yılın mayıs ayında bir konsept olarak ortaya çıktı. En son girişim, kripto para birimi, fiat para birimi ve dijital hisse senetleri için bir ticaret ortamı haline geldi.

Nasdaq, 2019’un ilk yarısında piyasaya sürüldüğü söylenen Bitcoin vadeli işlem sözleşmeleriyle, kendini, kripto para ve Blockchain teknolojisini içeren bir geleceğe kendini adamıştı.

Aralık ayında, şirketin girişim kolu ErisX, kripto para birimi döviz kurunda 27,5 milyon dolarlık bir finansman turunun üç ana desteğinden biriydi.

Güncel kripto para haberleri, kripto para airdrop ve ico paylaşımları için sosyal medya hesaplarımızı takip etmeyi unutmayın : FacebookTelegramTwitter

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.