Türkiye'nin Coin Haberleri - Bitcoin Haber
Bitcoin
$64,161.96
-2584.7
Ethereum
$3,148.52
-108.88
Litecoin
$83.84
-2.7
DigitalCash
$29.99
-1.79
Monero
$118.28
-3.45
Nxt
$0.00
0
Ethereum Classic
$26.16
-2.03
Dogecoin
$0.15
-0.01

Ethereum Geliştiricileri, ASIC ProgPoW’unu Bir Kez Daha Onaylıyor

0 436

Ethereum geliştiricileri, Uygulamaya Özel Bütünleşik Devre’ye (ASIC) dayanıklı İş Kanıtı (PoW) algoritması olan ProgPoW’u bir kez daha tartıştı.

Bu hafta, Ethereum geliştiricileri, algoritmanın uygulanması gerektiği konusunda tekrar genel bir fikir birliğine vardı. Uygulama için zaman çizelgesi ise belirsizliğini koruyor.

Ethereum (ETH) çekirdek geliştiricileri algoritmayı tartışırken, ProgPoW’un, ASIC’lerin verimlilik avantajını azaltmakta ne kadar etkili olduğunu kanıtlayacağını savundu. Ethereum’un ana geliştiricisi Greg Colvin, ekibin geçmişte bu tür şüpheleri tartıştığını belirtti. Ayrıca, kararın daha önce alındığını da kaydetti.

Colvin, “Hakkında aylar önce konuşmaktan bıktığımız şeylere geri dönüyoruz! Algoritede hata olup olmadığına, algoritmanın arka planında buna benzer bir şey olup olmadığına karar verdik. GPU ve ASIC insanları arasındaki tartışmalar değil. Bu zamanla ortaya çıkacak.” ifadesini kullandı.

Algoritmanın Uygulanması Ertelenmişti

Ethereum geliştiricileri, algoritmanın ocak ayı başlarında uygulanması konusunda bir fikir birliğine vardıktan sonra fikirlerini değiştirdi. Algoritma, şubat ayının başlarında üçüncü bir tarafça denetlenene kadar kararı ertelendi.

Ethereum sahipleri, yaklaşık 1 ay önce, ProgPoW algoritma uygulamasını neredeyse oybirliğiyle destekledi. Ocak ayında bir Ethereum kod yazarı, Ethereum geliştirici forumu Ethereum Magicians’deki bir yayında, Ethereum geliştiricilerinin ASIC’leri, “kucaklamasını” önerdi.

Algoritmaya ve bu çerçevedeki tartışmalara odaklanan bir analiz, ProgPoW’un potansiyel uygulamasında toplumdaki çeşitli teorileri ve söylentileri karşılaştırdı. Analize göre, örneğin, ProgPoW üzerinde çalıştığı iddia edilen takım, GPU’ların önde gelen üreticilerinin (Nvidia ve AMD) çıkarlarını temsil ediyor.

Güncel kripto para haberleri, kripto para airdrop ve ico paylaşımları için sosyal medya hesaplarımızı takip etmeyi unutmayın : FacebookTelegramTwitter  İnstagram

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.