Türkiye'nin Coin Haberleri - Bitcoin Haber
Bitcoin
-1157.83
Ethereum
-37.73
Litecoin
+1.49
DigitalCash
+0.23
Monero
+2.77
Nxt
0
Ethereum Classic
+0.47
Dogecoin
0

Dünyanın En Prestijli Üniversitelerinden Kripto Yatırımları

0 321

Dünyanın en prestijli okulları arasında sıralanan okulların kripto para yatırımları dikkat çekici.

Kriptolarda yaşanan düşüşlere rağmen Üniversiteler tarafından fonlara yapılan yatırım milyonlarca doları buluyor. MIT, Harvard, Kuzey Carolina Üniversitesi Yale ve Stanford gibi birçok okul yatırımcı konumunda.

Ivy League’e dahil olan okullar dahil olmak üzere ABD üniversitelerinin çoğu kripto fonuna yatırım yapıyor. En az bir kripto para fonunu kapsayan yatırımlar, çok yönlü olarak da mevcut.

Harvard Liste Başı

2018 mali tablosunda Harvard, 39,2 milyar USD değerindeki bağış sermayesine sahip. Dünyanın en zengin üniversitesi konumunda bulunuyor olması, yapılan yatırımları da güçlendiriyor.

Ivy League üyesi okulların ön plana çıktığı kripto para yatırımlarında daha yüksek seviyelere çıkılabilir.

Dünyanın en prestijli okulları yatırım yapmakla kısıtlı kalmayarak, yeni üniversiteli için yol gösterici oluyorlar.  Blockchain, akıllı sözleşme ve kripto para birimleriyle ilgili akademik kurslar bu kapsamda değerlendirilmekte.

Harvard’ın liste başı olduğu dünyanın önde gelen okulları listesine Avrupa’dan da katılımcılar olabilir. ABD’de kriptolara yoğunlaşan çok sayıdaki üniversiteler listesine yenilerinin eklenmesi de beklentiler arasında.

Kripto Para Fonları Değerlenecek

Kripto para fonlarına yapılan yatırımlarla birlikte fonların değerlerini artırması gündemde. Hem adını açıklayan hem de açıklamayan yeni okullar tetikleyici role sahip olabilirler.

Prestijli üniversitelerin her birinin yatırımcı konumunda bulunması, gözleri Türkiye’ye de çevirmiş durumda. Henüz kripto para fonu yatırımı yapan bilinen bir üniversite yok.

İlerleyen zamanlar içerisinde yaşanabilecek değişiklerle birlikte kripto para fonları Türkiye’deki okullardan da ilgi görebilir.

Fonlara sadece ABD merkezli üniversitelerden giren paranın milyar doları aştığı düşüncesi mevcut. Fonların gelişimini sürdürmesi bu tutarları daha yukarıya çekebilir.

Geleceğin para birimi olarak varlık gösteren kripto paralar için özellikle ayrılan yatırım tutarları oldukça yüksek seviyede.

 

Güncel kripto para haberleri için sosyal medya hesaplarımızı takip etmeyi unutmayın Facebook, Telegram, Twitter 

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.