Türkiye'nin Coin Haberleri - Bitcoin Haber
Bitcoin
$65,310.25
+3071.55
Ethereum
$3,110.67
+85.3
Litecoin
$81.37
+0.76
DigitalCash
$29.61
+1.5
Monero
$114.55
+0.41
Nxt
$0.00
-0
Ethereum Classic
$26.17
+0.49
Dogecoin
$0.15
+0.01

CZ: Sahte Hacimlerin Raporlanması Kripto Endüstrisinde İlerleme İçin Faydalı

0 440

Ünlü kripto para borsası Binance CEO’su Changpeng Zhao (CZ), sahte ticaret hacimleriyle ilgili son raporların kripto endüstrisi için yararlı olduğunu söyledi.

CZ, Binance ve The Tie ile sahte işlem hacmi raporları hakkında konuşuyor. Kaynak: Cointelegraph.

Sektörde “CZ” olarak bilinen Zhao, yakın zamanda Bitwise Asset Management ve The Tie’nin geniş çaplı sahte hacim borsalarındaki raporlarının tüm sektörü daha şeffaf hale getireceğini söyledi. Ayrıca konunun, popüler kripto sıralama sitelerinden biri olan CoinMarketCap ile ilgisi olmadığını da vurguladı:

“CoinMarketCap’in Suçu Değil”

“CoinMarketCap’in suçu o kadar değil, herkes onları suçlamaya çalıştı. Ancak CoinMarketCap, her değiş tokuşun verilerini kendilerine rapor ettiği ve sadece gösterdikleri çok basit bir raporlama mekanizmasına sahiptir.”

“CZ ayrıca, Binance’in Twitter’da CoinMarketCap ile tartışmayacağını, bunun da toplumdan “bir çeşit çocuksu” olarak yapılması için cesaretlendirildiğini belirtti. Bunun yerine Malta merkezli en iyi değişim CoinMarketCap’in bu sorunu çözmek için ekibi ile çalıştığı bildirildi. CZ, ayrıca, CoinMarketCap’in sahte hacimleri yakalayarak değiş tokuş yapmak gibi olası cezaların sorunun çözümünde yardımcı olabileceğini öne sürdü.

CZ, şirketin ayrıca, sektör genelinde yüksek şeffaflık seviyelerini daha da teşvik etmeyi planladığının altını çizdi.

Kripto Ticaret Hacimleri Kullanıcılardan Geliyor

Cointelegraph, 97 borsadan rakamları toplayan ticari analitik platformu “The Tie” adlı yeni araştırmanın ardından CZ ile konuştu. Raporda, kripto ticaret hacimlerinin büyük çoğunluğunun kullanıcılardan geldiği iddia edildi; – yüzde 87’si kesin olarak- aslında mevcut olmayabilir.

Bu haftaki aynı röportajda Cointelegraph’a cevap veren The Tie’nun kurucu ortağı Joshua Frank, meşru bir işlemi sahte bir işlemden ayırmanın kolay bir yolu olduğunu söyledi. Genellikle, kullanıcıların bir seferde 1 Bitcoin (BTC) (yaklaşık 4.000 $) veya hatta daha azını transfer etmeyeceğini; bazı borsalarda bildirilen 20.000 $’lık aralıktaki işlemlerin gerçekçi olmadığını belirtti.

Borsalardaki Hacmin Yüzde 95’i Sahte

Daha yakın bir zamanda, kripto para birimi endeksi fon sağlayıcısı Bitwise Asset Management benzer bir rapor yayınladı; ancak yalnızca Bitcoin ticaretine odaklandı. Amerika Birleşik Devletleri Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonuna sunulan raporda, düzenlenmemiş borsalardaki hacmin neredeyse yüzde 95’inin sahte veya ekonomik olmadığı görülüyor. Hepsinden önemlisi, Bitwise, bu şüpheli verileri listelemek ve böylece BTC pazarının gerçek boyutuyla ilgili temelde yanlış bir izlenim yaratmak için CoinMarketCap’i suçladı.

Bitwise’a göre, Binance, analiz ettiği “gerçek hacme” sahip olan 81 üründen yalnızca on kripto borsadan biri. Binance, CoinMarketCap’te günlük işlem hacmini bakımından en büyük kripto değişimi olup, yayın saatinde günlük 1,1 milyar dolarlık işlem görüyor.

Güncel kripto para haberleri, kripto para airdrop ve ico paylaşımları için sosyal medya hesaplarımızı takip etmeyi unutmayın : FacebookTelegramTwitter  İnstagram

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.