Türkiye'nin Coin Haberleri - Bitcoin Haber
Bitcoin
$63,700.38
-1114.34
Ethereum
$3,045.09
-54.7
Litecoin
$82.58
+1.4
DigitalCash
$29.82
+0.19
Monero
$117.82
-0.19
Nxt
$0.00
0
Ethereum Classic
$26.09
-0.02
Dogecoin
$0.15
-0

CoinMarketCap, Zorunlu Veri Sağlamayan Borsaları Hesaplamalardan Kaldıracak

0 361

Kripto pazar takipçisi CoinMarketCap (CMC), haziran ayına kadar zorunlu veri sağlayamazlarsa borsaları hesaplamalarından kaldıracak.

CoinMarketCap, işlem gören bütün dijital para birimleri için önemli bir veri kaynağı. CMC bugün (1 Mayıs), altıncı yıldönümünü kutlamak amacıyla bir dizi duyuru yaptı.

Duyuruda, “kripto alanındaki projelerden daha fazla şeffaflık, hesap verebilirlik ve açıklama sağlamak” için Veri Sorumluluğu ve Şeffaflık İttifakı (DATA) adında yeni bir ittifak kurulduğu açıklandı.

İttifaka; Binance, Bittrex, OKEx, Huobi, Liquid, UpBit, IDEX, OceanEX, Gate.io, KuCoin, HitBTC ve Bitfinex gibi çok sayıda borsa katıldı. Gelecekte daha fazla borsanın katılması bekleniyor.

CMC, şeffaflık girişiminin bir parçası olarak tüm kripto borsalardan, canlı işlem verilerini sağlamasını isteyecek. Ayrıca, canlı sipariş defteri verilerini içeren zorunlu API verilerini de talep edecek. Koşulun zorunlu olacağını vurgulayan CMC, bu zorunlu verileri sağlamayan hiçbir borsanın fiyata dahil edilmeyeceğini açıkladı. Ayrıca, sahadaki düzeltilmiş hacim hesaplamalarının da yapılmayacağını belirtti.

CoinMarketCap, borsaların, gerekli verileri göndermek için 45 günlük bir ödemesiz süreye sahip olduğunu kaydetti. Ayrıca, değişikliklerin 14 Haziran 2019’da yürürlüğe gireceğini vurguladı.

İttifak ilanının yanı sıra CMC, CoinMarketCap Blok Araştırmacıları, CoinMarketCap Mağazası, API Revize Edilmiş Planları ve CoinMarketCap Mobil Uygulamaları gibi yeni özellikler de sundu.

Yeni duyuru, CMC’nin cilt istatistikleri hakkında son zamanlarda ortaya çıkan tartışmaların zirvesinde geliyor. 20 Mart’ta kripto endeksi fonu sağlayıcısı Bitwise Asset Management, düzenlenmemiş borsalardaki hacmin %95’inin sahte veya ekonomik olmayan bir yapıya sahip olduğunu iddia eden bir araştırma yayınladı. Analizin ardından CMC, üye borsaların sıralamalarını yeniden düzenleme planlarını resmen açıkladı.

Güncel kripto para haberleri, kripto para airdrop ve ico paylaşımları için sosyal medya hesaplarımızı takip etmeyi unutmayın : FacebookTelegramTwitter  İnstagram

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.