Türkiye'nin Coin Haberleri - Bitcoin Haber
Bitcoin
$64,168.68
+645.01
Ethereum
$3,094.93
+25.16
Litecoin
$81.29
+0.2
DigitalCash
$29.99
+0.81
Monero
$120.51
+2.88
Nxt
$0.00
-0
Ethereum Classic
$26.35
+0.11
Dogecoin
$0.15
0

CoinBene, Kullanıcıların Hack Endişesine Açıklık Getirdi

0 513

Üst düzey kripto para birimi değişimlerinden CoinBene, bakım nedeniyle yaşanan kesintilerin, bazı topluluk üyelerinin korktuğu gibi bir hackten kaynaklanmadığını açıkladı.

Borsa, resmi açıklamasını bir tweetle yaptı. Duyuru ile birlikte CoinBene, kullanıcıların, para yatırma ve çekme işlemlerindeki gecikmelerin “olası bir platform hackinin işareti olduğuna” dair kaygılarına cevap verdi.

Açıklamada, borsa, cüzdanını güncellemek için derhal önlemler alındığını belirtiyor. Ayrıca, kullanıcılarının varlıklarının yakın zamanda çalınmasıyla ilgili birden fazla başka “isimsiz” kripto haber aldığını bildirdi. CoinBene güvenlik ekibi daha sonra, kullanıcıların cüzdanlarını korumak ve güvenliği artırmak için hızlı harekete geçtiğini belirtti.

Muhtemel Zararların Tamamı Telafi Edilecek

Bunların vurgulandığı duyuruda, kullanıcılara aşağıdaki güvenceyi verdi; “CoinBene platformundaki kullanıcı varlıkları %100 güvenli. Platformumuz herhangi bir kullanıcı varlığının kaybedilmesi durumunda %100’ünü telafi edeceğine söz veriyor. […] CoinBene güvenlik ekibi anormallikleri her zaman izler ve olası riskleri önlemek için ilk kez bir uyarı verir.”

Açıklamada ayrıca, güvenlik riskinin farkında olunduğu; kullanıcıların platformun destek ekibiyle iletişim kurabileceği bildirildi. Aynı konudaki ayrı bir tweet’te CoinBene, kullanıcıların devam eden uzun süreli bakımdan endişe etmemeleri gerektiğini vurguladı.

Açıklamayla rahatlayan Twitter kullanıcıları, CoinBene’in açıklamasına olumlu cevap verdi. Ancak toplumun endişelerini gidermek için bir an önce duyuru yapılması gerektiği ifade edildi.

Bir kullanıcı, dondurulmuş mevduatlar hakkında süregelen sıkıntılarını dile getirdi. CoinBene’nin Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH) ve Tether (USDT) yataklarının tekrar açıldığını ve diğerlerinin de en kısa sürede açılmasını sağladığını söyledi.

CoinBene’deki Devasa İşlemler Saldırı Olarak Değerlendirildi

Topluluk üyeleri CoinBene’yi çevreleyen şüpheler ışığında açık blok zinciri işlem verileri kayıtlarını yakından takip ediyordu. Bir endüstri rakamı, Ebedican’ın Ethereum’un büyük istatistik sitesinde gösterilen, CoinBene’den yapılan devasa işlemlerin bir saldırı kanıtı olabileceğini öne sürmüştü.

Sektörün bir rakamı, Etherscan’ın Ethereum’un büyük istatistik sitesinde gösterilen CoinBene’den yapılan büyük çaplı işlemlerin bir saldırının kanıtı olabileceğini öne sürmüştü. Diğer bir kullanıcı, işlemlerin aslında soğuk hava deposu olarak belirlenmiş bir cüzdanın transferini gösterdiğine dikkat çekti.

Amerika Birleşik Devletleri Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nun yakın tarihli bir raporunda, kripto endeksi Bitwise Asset Management’ı sağlıyor. Özellikle de ticaret zaman çizelgelerinin sık sık çakıştığı ve alım satım miktarlarının neredeyse birbirine benzemesi nedeniyle CoinBene’in alım satım faaliyetlerinin şüpheli olduğuna inandığını belirtti.

Sadece dün, Singapur merkezli kripto para birimi değişimi DragonEx, kullanıcılarına 24 Mart’ta, tüm detayları ve ölçekleri henüz ortaya çıkmayan bir saldırıya uğradığını bildirdi.

CoinBene, günlük işlem hacmine göre CoinMarketCap’te 4. sırada yer alıyor.

Güncel kripto para haberleri, kripto para airdrop ve ico paylaşımları için sosyal medya hesaplarımızı takip etmeyi unutmayın : FacebookTelegramTwitter  İnstagram

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.