Türkiye'nin Coin Haberleri - Bitcoin Haber
Bitcoin
$70,467.55
-1098.2
Ethereum
$3,553.63
-54.35
Litecoin
$104.25
+8.94
DigitalCash
$39.98
+1.66
Monero
$135.29
-0.63
Nxt
$0.00
-0
Ethereum Classic
$34.28
+1.61
Dogecoin
$0.22
-0

Coinbase’te Birkaç Ay İçinde Bitcoin Toplu İşlemler Başlayacak

0 457

Bitcoin fiyatlarında son zamanlardaki artış ve günlük üretim sayısındaki artış, işlem ücretlerini ve blokajın tıkanmasını doğrudan etkiledi. Bu sorunları çözmek için uygulanan farklı çözümlere rağmen, sektördeki en önemli kripto para birimi borsalarından bazıları bunları uygulayamadı. Bu çerçevede Coinbase, birkaç ay içinde toplu işlemler ekleyecek.

Coinbase CEO’su Brian Armstrong, ekibinin toplu işlemler üzerinde çalıştığını iddia ettiğinden bu yana 1 yıldan uzun bir süre geçti. Genç girişimci, bu özelliğin önümüzdeki birkaç ay içinde ekleneceğini belirtti.

Borsalar Tarafından Kullanılabilir Alanın Önemli Bir Yüzdesi Tüketiliyor

Bitrefill CEO’su Sergej Kotliar, bir Twitter iş parçacığında (thread), beklemede olan işlemlerin yapıldığı Bitcoin mempool’unun, bir gecede anlaşılmayan ve borsalar arasındaki trafiğe bağlı olabilecek birkaç işlem artışı gösterdiğine dikkat çekti.

Aralık 2017’de mempool’daki işlem sayısının büyüklüğü 135 milyon bayta ve işlem ücretleri 50 ABD dolarına ulaşmıştı. Bu tarihten sonra önemli ölçüde daha düşük olmasına rağmen işlemlerini optimize etmeyen borsalar tarafından kullanılabilir alanın önemli bir yüzdesi tüketiliyor.

Kotliar, 2018’de takas yapıldığını ve bunun üzerinde “aktif olarak çalıştığını” söyledi. Ayrıca, günlük olarak blok zincirine 4 MB iyileştirilmemiş işlem koyduğu için BitMEX’ten de bahsetti.

Bazıları bu sürecin ağın güvenliği için bilerek yapıldığını iddia ediyor. Ancak Sergej Kotliar, borsaların bitcoin cüzdanlarını iyileştirmeleri gerektiğine inanıyor. Bu yüzden de mempoolu tıkamadan yüksek güvenlik seviyesini koruyabilecekler.

Toplu İşlemler Uygulaması Yakında Başlayacak

Twitter iş parçacığı popülaritesini artırırken, Armstrong, şirketin diğer kilometre taşlarını başarmaya çalıştığını açıklığa kavuşturma fırsatını gördü; ancak toplu işlemler uygulaması yakında başlayacak.

https://twitter.com/brian_armstrong/status/1136467397240430592

BitMEX’in CEO’su Arthur Hayes, henüz Sergej Kotliar’ın iddiaları hakkında yorum yapmadı.

Bu, Coinbase’in Bitcoin kullanımını yavaşlattığı için ilk defa eleştirilmiyor. SegWit, Ağustos 2017’de BTC’ye yumuşak çatalla entegre edildikten sonra bir bloğa daha fazla işlem yapılmasını sağlamak için firmanın platformda SegWit işlemlerini yapabilmesi 7 aydan fazla sürdü.

BitGo’nun baş mühendislerinden Jameson Lopp, kripto para birimini değiştirmek için Twitter’a döndü.

Platformun bu yılın başlarında “Coinbase Sil” adlı bir hareketi bile teşvik ettiği şüpheli etkinlikler, kullanıcı hesaplarını silmeye ve sonra Twitter’da bir ekran görüntüsü yayınlamaya başladılar.

Bu etkinlik esas olarak Bitcoin, katı KYC, müşteri destek sorunları, kullanıcıların gözetimi ve gölgeli kâr taktikleri yerine daha ucuz altcoinlerin tartışmalı bir şekilde tanıtılmasıyla tetiklendi.

Güncel kripto para haberleri, kripto para airdrop ve ico paylaşımları için sosyal medya hesaplarımızı takip etmeyi unutmayın : FacebookTelegramTwitter  İnstagram

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.