Türkiye'nin Coin Haberleri - Bitcoin Haber
Bitcoin
$64,535.89
-323.07
Ethereum
$3,151.14
-20.52
Litecoin
$83.96
-1.71
DigitalCash
$30.75
-0.17
Monero
$120.22
-0.25
Nxt
$0.00
0
Ethereum Classic
$26.43
-0.62
Dogecoin
$0.15
-0

Coinbase Pro, “Likiditeyi Artırmak İçin” Piyasa Yapısını Güncelledi

0 346

ABD’nin önde gelen kripto para birimi değişimi Coinbase, profesyonel ticaret platformu Coinbase Pro için yeni bir piyasa yapısı açıkladı.

15 Mart’ta yayınlanan bir blog yazısına göre, Coinbase Pro yapılan değişiklikler likiditeyi ve fiyat keşfini artırmayı ve daha yumuşak fiyat hareketleri sağlamayı hedefliyor. Ayrıca, değişiklikler, likiditeyi artırmak için tasarlanan yeni bir ücret yapısını ve güncellenmiş sipariş maksimumlarını içeriyor. Bunun yanında değişiklikler, yeni sipariş artış boyutlarını, stop piyasa siparişlerinin kapatılmasını ve piyasa siparişi koruma puanlarını da kapsıyor.

Yayına göre, Coinbase Pro ve Coinbase Prime -firmanın kurumsal ticaret platformu- pazar emirlerine olan desteğini durduracak. Duyuruda ayrıca, tüm stop emirlerinin limit emirleri olarak sunulması ve limit bir fiyat içermesi gerektiği de açıklanıyor.

Öte yandan, hem Coinbase Prime hem de Coinbase Pro kullanıcılarına tanıtılacak olan pazar koruma noktaları, tüm pazar siparişleri için yüzde 10 olarak belirlendi. Açıklamada, fiyatı yüzde 10’dan fazla hareket ettiren piyasa emirlerinin uygulanmasının bırakılıp, kısmi bir dolum getireceği de belirtiliyor.

Borsadaki kullanıcı tabanı platformunun son olarak 22 Mart’ta saat 6:00-6:30 p.m. arasında çevrimdışı olacağı konusunda uyarı yapıldı.

“Coinbase Kullanıcısı Binance’ye Geçecek”

Değişiklikler, sosyal medyadaki kripto topluluğunda şüphe ile karşılandı. Ekonomist ve tüccar Alex Krüger, Twitter’dan, Coinbase Pro’nun “küçük müşteriler için ücretlerini %33 oranında artırırken, büyük müşteriler için ücretleri düşürdüğü” eleştirisi yaptı.   Aynı kullanıcı, ayrıca, “rasyonel bir dünyada çoğu Coinbase kullanıcısının artık Binance’ye geçeceğini” belirtti.

Aynı Twitter başlığında Krüger, ayrıca, Coinbase’in stop market emirlerini devre dışı bırakma kararını da sorguladı. Stop-limit emirlerinin bazen kayma nedeniyle gerçekleştirilemediğini ve limit emirlerinde geçici bir çözüm olarak kullanılmadığını belirtti. Yine de Krüger, bu değişikliklerin likidite ve ticaret faaliyetlerinde artışa yol açması gerektiğini de itiraf etti.

Twitter’daki bir başka kripto tüccarı, yeni ücret yapısının görünüşte kripto para birimi alanına giren yeni kullanıcıları hedeflediğini öne sürdü. Tüccar, “Tüm ücretleri yükseltmek için oldukça rastgele bir gün. Coinbase yeni bir boğa koşusu mu bekliyor?” sözlerini kaydetti.

Coinbase Pro, altcoin Stellar Lumens (XLM) için desteğini duyurmuştu. Daha dün, ABD merkezli bir şirket olan Riot Blockchain’in halka açık olarak satıldığı ve 2013 yılının ikinci çeyreğinin sonunda ABD’de “RiotX” adlı yeni bir düzenlenmiş kripto para birimi değişimi başlatmak için Menkul Kıymetler ve Borsalar Komisyonu’na başvurduğu haberi geldi.

Güncel kripto para haberleri, kripto para airdrop ve ico paylaşımları için sosyal medya hesaplarımızı takip etmeyi unutmayın : FacebookTelegramTwitter  İnstagram

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.