Türkiye'nin Coin Haberleri - Bitcoin Haber
Bitcoin
$63,700.38
-1114.34
Ethereum
$3,045.09
-54.7
Litecoin
$82.58
+1.4
DigitalCash
$29.82
+0.19
Monero
$117.82
-0.19
Nxt
$0.00
0
Ethereum Classic
$26.09
-0.02
Dogecoin
$0.15
-0

Btcturk Kullanıcı Verilerini Sızdırmış Olabilir mi?

0 506

Btcturk ile ilgili iddaaların ardı arkası kesilmiyor. Btcturk geçtiğimiz hafta, kullanıcılarına kimliği belirsiz kişiler tarafından gönderilen e-postalar ile gündeme gelmişti.

Olayı ilk fark edenler yine Twitter’daki kripto fenomenleri oldu. Btcturk’ün konu hakkında açıklama yapması ve kullanıcıların uyarılması gerektiğini belirttiler. Nitekim Btcturk bu uyarılar çerçevesinde dakikalar içerisinde gerek site gerek ise sosyal hesapları aracılığıyla kullanıcılarına gerekli bilgilendirmeyi yaptı.

Btcturk tarafından yapılan hızlı bilgilendirme ile gönderilen e-postaların kendilerine ait olmadığını ve gönderilmiş bu e-postaların kesinlikle dikkate alınamaması gerektiği bildirildi. E-posta içeriğinde kullanıcılara, Btcturk tarafından atılmış gibi gösterilmiş ve kişilere yeni kripto para cüzdanlarınına ait bilgileri verildiği bilgilendirme e-postası gibi görünüyordu. Ancak burada kullanıcılara ait Btcturk cüzdanları yerine hackerlara ait cüzdanlar verilmiş ve Btcturk kullanıcılarının yeni gönderecekleri kripto paraları kendi hesapları yerine hackerların hesaplarına yönlendirmeyi hedeflemişlerdi.

Btcturk olaya hızlı bir şekilde müdahele etti kullanıcıları bilgilendirdi. Fakat kullanıcıların akıllarında ki soru bizlere ait kişisel veriler nasıl hackerların eline geçtiğiydi. Bu noktada kullanıcıların aklına 2 soru gelmekte “Btcturk kullanıcılarına ait kişisel verilerini çaldırmış olabilir miydi?” yada “Birileri tarafından gizlice satılmış olabilir mi?” Soruları Twitter’da dile getirilmeye başlanmıştı. Btcturk tarafından kullanıcılarının kişisel verilerinin nasıl kötü niyetli kişiler tarafından ele geçirildiği hakkında henüz hiçbir açıklama yapmadı.

Güncel kripto para haberleri, kripto para airdrop ve ico paylaşımları için sosyal medya hesaplarımızı takip etmeyi unutmayın : FacebookTelegramTwitter  İnstagram

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.