Türkiye'nin Coin Haberleri - Bitcoin Haber
Bitcoin
$69,720.33
-1050.08
Ethereum
$3,532.12
-55.94
Litecoin
$99.24
+3.5
DigitalCash
$38.37
-0.2
Monero
$135.22
-2.65
Nxt
$0.00
0
Ethereum Classic
$32.08
-0.25
Dogecoin
$0.21
-0

Norveç Bitcoin Madencileri için İndirimleri Kaldırdığını Duyurdu

0 348

Kripto para madenciliğiyle alakalı yaşanan olumsuz gelişmelere bir yenisi daha eklendi.

Norveç hükümeti tarafından alınan kararla, Bitcoin madencileri için vergi indirimi kaldırılacağı duyuruldu. Bir süredir enerji masraflarının yüksek seviyede olması tartışmaları madencileri saf dışı etmişti. Şimdiyse, vergi indirimlerinin kaldırılıyor olması, Bitcoin için hashrate oranını geriye çekecek.

2019’un başlangıcıyla birlikte, Bitcoin madencileri hiçbir indirim olmaksızın standart elektrik tarifesini kullanacaklar.

Ülkede yer alan büyük madencilik firmaları vergi tarifesinden aktif olarak yararlanıyor. Şirketler KW başına 16.58 Norveç kronu yerine, 0.48 Norveç kronu ödüyorlardı. Değişen durumla beraber eski fiyat tarifesi geçerli olacak.

Bitcoin madencileri ülkeden çıkış yapabilir

Vergi indirimleri sayesinde Norveç’te aktif olarak madencilik yapılabiliyordu. Ancak tamamen kaldırılan elektrik kullanım maliyetinden tasarrufun bitecek olması soru işaretlerini beraberinde getiriyor.

Bitcoin’in yüksek maliyetleri ve ücretleri ülkeden çıkma zorunluluğunu beraberinde getirebilir. Şirketlerin kazanç oranlarına ağır darbe vuracak olan gelişme, madencilik işlemlerinin azalmasına yol açacak.

Son olarak Giga Watt’ın, borçla beraber iflasını açıklamıştı. Norveç’in aldığı kararla da Bitcoin madencileri için kırmızı alarm etkilerini artırıyor olabilir.

Kripto para piyasalarında yaşanan fiyat düşüşleri de bu duruma gelinmesinde önemli etkenler arasında sıralanıyor.

Madencilik işlemleri tamamen durabilir

Norveç’te belli başlı madencilik yapan şirketler mevcut. Vergi indiriminin kaldırılacak olması ülkedeki yüksek seviyede kazım işlemlerini durdurabilir.

Bireysel olarak kazanç getirisi neredeyse yok seviyesine gelen Bitcoin madenciliği, giderek daha da düşüyor.

Madencilik çalışmalarının tamamen durmasının etkilerini kestirebilmek için henüz oldukça erken. Ancak Bitcoin’in hashrate oranında yaşanan ciddi düşüşün devam etmesi durumunda kaçınılmaz son gelebilir.

Bitcoin madencisi olanlar için, elektrik tasarrufunun yapılması kaçınılmaz hale gelecek. Aksi durumda kar yerine zarar ederek kazım işlemlerinin yapıldığı görülebilir.

Güncel kripto para haberleri ve airdroplar için sosyal medya hesaplarımızı takip etmeyi unutmayın : FacebookTelegramTwitter 

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.