Türkiye'nin Coin Haberleri - Bitcoin Haber
Bitcoin
+599.21
Ethereum
+2.98
Litecoin
+0.67
DigitalCash
+0.89
Monero
+1.88
Nxt
0
Ethereum Classic
+0.6
Dogecoin
+0.02

Bitcoin Teknik Analizi; Ufukta Bir Kriz Mi Var?

0 504

Bitcoin teknik analizi, 3,130 dolardan işlem gördüğü 15 Aralık 2018’in en düşük seviyesinden bu yana fiyatının yüzde 190 oranında arttığını gösteren önemli bir yükseliş hareketinden geçti.

Bitcoin teknik analizi, son zamanlarda 9.000 doların üzerine çıktığı için BTC’nin bir kriz için hazırlanıyor olabileceğini gösteriyor.

Haftalık Bitcoin Teknik Analizi

TD Sıralı Göstergesi, trendin devam etmesinden önce bir ila dört hafta arası olumsuz yönde bir satış sinyali olan yeşil bir dokuzda. Düşüş sinyali, Bitcoin kurulum eğilim çizgisine 9,000 $ civarında ulaştığında ve bu alanda güçlü bir reddetme bulduktan sonra geliyor. Mevcut mum, olası bir geri çekilmeye güvenilirlik katan bir ters şamdandan önce gelir.

Aşağı inerken, hareketli ortalamalar, Bitcoin fiyatının daha fazla düşmesini engelleme ya da sıçrama noktaları olarak desteklenebilir. 100 haftalık MA şu anda 7.000 dolar, 50 haftalık MA ise 5.700 dolar civarında işlem görüyor. Bu iki haftalık hareketli ortalamalar, Bitcoin mevcut işlem alanından geri çekilirse güçlü destek noktaları olarak görev yapabilir.

Haftalık grafikte geçmiş verilere dayanan bir dizi destek ve direnç seviyesi çizilebilir. Bu fiyat noktaları, Bitcoin’in fiyat hareketinin aşağı veya yukarı itilmesini engelleyen bir engel teşkil etti.

Dezavantajı, 8,200 $’ın altına düşmek BTC’yi bir sonraki destek seviyesine 6.800 $, 5.800 $ veya hatta 4.350 $ seviyesine götürebilir.

Artan yönde, eğer Bitcoin yükselmeye devam ederse, 9,600 dolarda direnç bulabilir; ancak bu seviyenin üzerine çıkmak onu 11,000 dolara kadar alabilir.

Bitcoin, bu süre zarfında destek görevi gören üst Bollinger Band’ın üzerinde art arda beş hafta boyunca işlem görüyor. Yeni başlayan haftadan bu yana söylemek için henüz erken olmasına rağmen, BTC, şu an üst grubun altında işlem görüyor ve bu durum bir toplamanın gelebileceğini gösteriyor. Şu anda, 5,300 dolar civarında olan orta grup ya da 20 haftalık MA, bu göstergeye dayanarak bir damla gelip gelmediği konusunda destek olacak.

Son fiyat değişikliklerinin büyüklüğünü ölçen göreceli güç endeksi (RSI) aşırı satım koşullarında oturuyor. Ayrıca, 2017’ye kadar uzanan büyük bir direnç seviyesi tarafından reddedildi. Bir sonraki destek noktası 62 civarında.

Stochastic RSI, 119 gündür sistematik bir yükseliş eğiliminde. Şimdi aşırı derecede oturduğuna göre, hareketli ortalamalar arasında düşüş eğilimi görülmekte ve bu da bir düzeltme potansiyeli bulunduğunu gösteriyor.

Genel Eğilim

Bitcoin teknik analizi ile elde edilen göstergelere göre, BTC, pazar değerlemesini yaklaşık 6.000 dolara çıkarabilecek bir düzeltmeye hazırlanıyor gibi görünüyor. Geçen hafta oluşan ters bir şamdan paterni ve TD Sıra Göstergesi, RSI ve StochRSI’nin bir kombinasyonu, geri çekilme ihtimalinin olduğunu gösteriyor. Bununla birlikte Bitcoin, 9,090 dolar olan en yüksek seviyenin üzerine çıkabiliyorsa, bir sonraki direnç noktasına 9,600 dolar ile ulaşmaya çalışabilir.

Şu anda pazarda 1. sırada olan Bitcoin, son 24 saat içinde %2,5 oranında düşüş kaydetti. BTC’nin 24 saatlik hacmi 20.74 milyar dolar ve 150.56 milyar dolarlık bir piyasa değeri var.

Güncel kripto para haberleri, kripto para airdrop ve ico paylaşımları için sosyal medya hesaplarımızı takip etmeyi unutmayın : FacebookTelegramTwitter  İnstagram

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.