Türkiye'nin Coin Haberleri - Bitcoin Haber
Bitcoin
$63,194.24
-2862.93
Ethereum
$3,102.09
-145.52
Litecoin
$83.04
-3.4
DigitalCash
$29.91
-1.44
Monero
$118.40
-3.82
Nxt
$0.00
0
Ethereum Classic
$26.08
-1.52
Dogecoin
$0.15
-0.01

Avusturalya’da Bitcoin ATM’siyle Dolandırıcılar 50.000 Dolar Vurgun Yaptı

0 323

Avustralya’nın doğu bölgesinde, daha önce hiç yaşanmamış olaylardan biri yaşandı. Birden fazla kurban hedef alınarak 50.000 Dolarlık hırsızlık yapıldı.

Dolandırıcılar, Avustralya vatandaşlarına vergi borçlarının olduklarını söyleyerek ilk adımı attılar. Olayı tuhaf kılan noktaysa Bitcoin ATM’leri aracılığıyla dolandırıcılığın yapılması oldu. Dolandırıcıların hedefindeki kurbanlar, var olmayan borçlarını ödediler!

Scam Yoluyla 50.000 Doları Aşkın Vurgun

Dolandırıcılar, Avustralya vatandaşlarından 50.000 dolardan fazla para kazandılar. Doğu Melbourne bölgesinde şu ana kadar tespit edilen rakamlarda en az 4 vatandaşın dolandırıldığı resmi olarak bildirildi.

Telefonla yaptıkları aramanın ardından vatandaşların vergi borçlarının bulunduğu söylendi. Ardından Braybrook’ta yer alan Bitcoin ATM’si üzerinden ödemelerini gerçekleştirmeleri istendi. Ödeme yapmamaları halinde hapis cezası alacağı söylenen vatandaşlardan bazıları dolandırıcıların kurbanı oldu.

Banka hesaplarından çekim yapmaları istenen vatandaşlar, bu işlemin ardından Brabryook’un Bitcoin ATM’sine yönlendirildiler. Sahte borçlarını belirli bir Bitcoin hesabına ödemeleri talimatını da almalarının ardından toplamda 50.000 Doları aşan dolandırıcılık yaşandı.

Kurbanların herhangi bir yetkili makama sorgulama yapmaması, dolandırıcılığın yaşanmasındaki temel sebep oldu…

Avustralya Polisi Olayı Araştırıyor

Polis tarafından yapılan araştırmalara göre, hedefin göçmen statüsünde bulunanlar olduğu belirtildi. Dolandırıcıların planının vergi borcu üzerinden şekillendiğinin belirtilmesiyle birlikte savunmasız kişileri olayın kurbanı olarak seçtikleri de ön plana çıkan detaylar arasında.

Avustralya polisinin olaya ilişkin araştırmaları devam ederken, dolandırıcılardansa herhangi bir iz yok.

Bitcoin teknolojisinin sahip olduğu en önemli ayrıcalık olan anonimliği suistimali ilk kez gerçekleşmiyor. Ancak bir ATM’den para yatırılarak Bitcoin ödemesiyle dolandırıcılık, Avustralya’da bir ilk oldu.

Mağdurlar paralarının bulunmaları talebinde bulunsalar da, Bitcoin teknolojisinin izin verdiği ölçüde araştırma yapılabilecek. Yüksek mağduriyet yaratan hack olaylarında olduğu gibi bu olayın da dolandırıcılar için kar olup olmayacağı merak konusu.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.