Türkiye'nin Coin Haberleri - Bitcoin Haber
Bitcoin
$63,909.51
-760.4
Ethereum
$3,055.66
-56.95
Litecoin
$82.81
+1.62
DigitalCash
$29.94
+0.2
Monero
$118.06
-1.61
Nxt
$0.00
0
Ethereum Classic
$26.32
+0.1
Dogecoin
$0.15
0

Bitcoin Ağını Çökertebilecek Olan Yazılım Hatasının Çözümü Sağlandı

0 1.840

Bitcoin Ağını Çökertebilecek Olan Yazılım Hatasının Çözümü Sağlandı

Bir süre önce Bitcoin’in yazılımında oldukça ciddi seviyede sayılabilecek açık bulundu ve bu açığın tamamen ortadan kaldırılabilmesine yönelik olarak Bitcoin’e yeni ve büyük bir güncelleme yapıldı. Bitcoin Core Project tarafından resmi olarak yapılan açıklamayla beraber, ağdaki DoS açığının giderilmesine yönelik olarak net şekilde çözümün sağlandığı belirtildi. Dünya çapında bir ağı kapsıyor olması, sorunun giderilmesi kripto para dünyasında oluşabilecek önemli bir sorunu kapatmış oldu.

Güncelleme yapılmadan önce Bitcoin’in diğer eski versiyonlarında, aynı işlemin iki kez yapılmaya çalışmasının ardından çökme ihtimal mevcuttu. İşlem gecikmelerinin yaşanmasına ve bundan daha büyük bir sorun olarak açık oluşabilmesine neden olan bu durumun tamamen ortadan kaldırılıyor olması yeni güncellemenin en önemli farklarından biri haline geldi. Yapılan resim duyuruya göre, aynı miktarda BTC işlemi yalnızca tek madenci iki kez onaylatmaya çalışabilir. Bunun tam olarak nedeni ağda geçersiz olarak değerlendiriliyor olmalarıdır. Madenci tarafından bu şekilde bir blok oluşturulabilmesi için yaklaşık olarak 12.5 BTC’yi barındıran bloğun yakılması gerekiyordu. Aksi halde çökmelerle karşı karşıya kalabilmek mümkündü. Yapılan yeni güncelleme sayesinde, yazılımın olası çökme durumunda madenciler tarafından üretilen geçersiz haldeki bloğun reddedilebilme olanağı sağlanıyor.

“Bitcoin Ağı Çökertilebilirdi”

Kripto para dünyasının içerisinde olan önemli isimler tarafından güncellemenin ardından yapılan açıklamalarda da Bitcoin ağının küçük miktardaki ödemelerle çökertilebileceğine dair net şekilde açıklama yapıldı. Ağda yazılım açığından kaynaklı olarak çöküş yaşanması durumundaysa kullanıcıların etkilenmesi beklenmiyordu. Kullanıcı cüzdanları başlı başına ayrı bir platform olarak değerlendiriliyor olduklarından dolayı, Bitcoin ağının çökmesi durumunda yaşanacak olan sorunun ağdaki işlemler bütününü etkileyeceği varsayımları yapıldı. Bir gün içerisinde dünya çapında milyonlarca dolar değerinde BTC alışının ve satışının gerçekleştiriliyor olduğu göz önünde bulundurulduğunda, Bitcoin ağının çökmesi durumunda son derece riskli durumlarla karşı karşıya kalınabilmesi de mümkündü. Yazılım hatasının korkutucu seviyede negatif sonuçları ortaya çıkarmadan tamamen ortadan kaldırılmış olması otoriteler tarafından büyük bir pozitif gelişme olarak değerlendirildi. İşlemlerin belirli bir miktar karşılığında çakışması durumunda bile Bitcoin ağının çökebilme riskinin eski sürümde bulunuyor olması ağı tehditlere açık hale getirmişti.

Bitcoin ağı yazılımının yeni sürümünde, çökme durumunda blokların reddinin sessiz bir şekilde madenciler tarafından gerçekleştirilebilir hale gelmiş olması durumu fark yaratan en önemli noktalardan biri oldu. Yeni güncellemenin onayının sağlanmasıyla Bitcoin akışında yaşanabilecek durağanlık sorunun çözümü tamamen kalıcı şekilde sağlandı. Günlük olarak yüksek miktarlarda yapılan alış ve satışların etkilenebilmesini etkileyecek olan yazılım hatasının tamamen ortadan kaldırılmış olması sayesinde kullanıcılar doğrudan olmasa da dolaylı yolda pozitif anlamda etkilendi.

Yazılım hatasına sebep olan durumun önemini yitirmesini sağlayan ve bununla birlikte ağın çökmesini engelleme üzerine geliştirilmiş olan yeni sürüm sayesinde kötü niyetli kişilere de fırsat verilmesinin önüne geçildi.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.