Türkiye'nin Coin Haberleri - Bitcoin Haber
Bitcoin
$71,296.31
+2443.15
Ethereum
$3,577.56
+64.69
Litecoin
$94.86
+0.05
DigitalCash
$38.38
+1.12
Monero
$135.60
-2.73
Nxt
$0.00
-0
Ethereum Classic
$32.65
+0.66
Dogecoin
$0.22
+0.03

BIS Genel Müdüründen Dijital Para Birimlerine Yönelik Tavsiye

0 381

Uluslararası Takas Bankası (BIS) Genel Müdürü Agustin Carstens, merkez bankası dijital para birimlerinin (CBDC’ler) verilmesi ile ilgili tavsiyelerde bulundu.

Aynı zamanda Bitcoin (BTC) eleştirmeni olan BIS Genel Müdürü Carstens, 22 Mart’ta Dublin’deki bir programda konuştu. Carstens, bir CBDC’nin, bir bankanın çalışmasını kolaylaştıracağını vurguladı. Ayrıca, insanların fonlarını ticari bankalardan merkez bankası hesaplarına daha hızlı bir şekilde taşımasını sağlayacağını belirtti. Bununla birlikte sistemi istikrarsızlaştırabileceğini ifade etti.

BIS müdürü Carstens’in CBDC’nin kullanımıyla ortaya çıktığını belirten bir diğer husus, faiz oranlarının halkın para talebine olan farklı etkileriyle ilgiliydi. Carstens, bu etkinin, finansal piyasaların likiditesini potansiyel olarak etkileyebilecek bir varlık birikimi gerektiren daha büyük merkez bankası bilançolarına yol açabileceğini belirtti.

Ayrıca, para politikasının uygulanmasında ve geleneksel pazarın istikrarında merkez bankası için çok büyük operasyonel sonuçlar olduğunu belirtti.

Son olarak, kaydetti: “Merkez bankaları sadece yenilikleri engellemiyor. Ancak, tüm trafik koşullarını göz ardı ederek de ilerlemeleri sağlanmalıdır.”

Şubat Carstens, Bitcoin’i “balon, Ponzi şeması ve çevre felaketi kombinasyonu” olarak nitelendirdi. Merkez bankalarından, ana finansal sistemin bir parçası olmalarını önlemek için kripto para birimlerini daha iyi düzenlemelerini istedi.

BIS tarafından ocak ayında yayınlanan bir rapor, dünya çapındaki merkez bankalarının yüzde yetmişinin CBDC ihracı konusunda araştırma yaptığını ortaya koydu.

Güncel kripto para haberleri, kripto para airdrop ve ico paylaşımları için sosyal medya hesaplarımızı takip etmeyi unutmayın : FacebookTelegramTwitter  İnstagram

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.