Türkiye'nin Coin Haberleri - Bitcoin Haber
Bitcoin
$62,718.66
+1264.27
Ethereum
$3,034.19
+7.84
Litecoin
$80.22
+0.45
DigitalCash
$28.52
+0.56
Monero
$116.29
-2.96
Nxt
$0.00
0
Ethereum Classic
$25.71
-0.15
Dogecoin
$0.15
-0

Binance, Uyum Prosedürlerini Artırmak İçin CipherTrace Ortak Oluyor

0 287

Malta merkezli kripto para birimi değişimi Binance, platformdaki uyum prosedürlerini artırmak için çok yönlü bir baskı başlatıyor. Ünlü kripto değişimi, CipherTrace ile partner oluyor.

Binance bu amaçla blok zinciri analiz firması CipherTrace ile yeni bir ortaklık ilan ediyor. Ortaklıkla zincirdeki fonların kaynağını takip etmek ve kullanıcı kimliklerini sorunlu cüzdan adresleriyle eşleştirmek gibi para aklama karşıtı (AML) süreçleri geliştirmek amaçlanıyor.

Binance’nin uyum başkanı Samuel Lim, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Uyum standartlarımızı iyileştirme konusunda çok ciddiyiz.” diyor. Ayrıca, “Uyum ekibimizi oluşturmaya ve uyum alanına yeniden yatırım yapmaya devam edeceğiz.” ifadelerini kaydediyor.

Mike Novogratz’ın Galaxy Digital’i gibi girişim şirketleri tarafından desteklenen CipherTrace’in eklenmesi, müşterinin (KYC) uygunluğu için IdentityMind ile yeni bir ortaklığa zemin hazırlıyor. Lim’e göre Binance, Chainalysis, Refinitiv (eski adıyla Thomson Reuters’in finansal risk bölümü) ve Blockchain Transparency Institute (BTI) ile birlikte çalışıyor.

Lim, “Kullanıcılarımızın dolandırıcılarla ya da kötü oyuncularla ticaret yapmadıklarını, güvende olduklarını bilmeleri için en iyi ticaret deneyimine sahip olmalarını istiyoruz.” dedi.

Örneğin, analitik firması Whitestream, ABD’nin terör örgütü ilan ettiği Hamas’ın destekçilerinden bitcoin aldığı iddia edilen bir Binance hesabı belirledi. Uzmanların çoğu bu tür vakaların çok nadir olduğu konusunda hemfikirdir.

Coinfirm’in Binance Tanımı

Mali suçlar, özellikle Regtech’in başlatılmasıyla ilgili daha yaygın bir itibar riski ortaya koyuyor. Coinfirm, Binance’i KYC gerekliliklerine dayalı her zaman kısıtlamaları uygulamayacak bir değişim olarak tanımladı.

Bu hafta yayınlanan bir BTI raporunda, Binance işlem hacimlerinin yüzde 85’ten fazla otantik olmasına rağmen niş jeton çiftleriyle bazı işlemlerin gerçekleştiği tespit edildi. Böylece, BTI geliştirme direktörü Marco Paez, araştırma firmasının temizleme ticaretini azaltmak için Binance ile çalıştığını söyledi. Aynı zamanda, işlemler, aynı faaliyetlerin aynı anda alım ve satımı pratiği, pazar etkinliği yanılsaması yaratmak için gerçekleşti.

Bu BTI anlayışını CiperTrace’in hizmetleriyle birleştirmek, Binance ekosistemindeki daha geniş kapsamlı uyumluluğunu tamamlayabilir. Bununla birlikte Lim, bu ortaklıkların yalnızca Binance’nin mevcut yeteneklerini artırdığını, borsada zaten platform yönetimi, AML ve KYC uyumluluğu gibi görevlere odaklanmış “düzinelerce” yasal ve blok zinciri analitiği uzmanlarına sahip bir şirket ekibinin olduğunu belirtti.

Gerçekten de Lim, Binance’in uyumluluk ekibinin, düzenleyici peyzaj ve kullanıcı davranışları da geliştikçe çıtayı sürekli yükseltmeye kararlı olduğunu belirtti.

Lim, şunları kaydetti: “Uyum her zaman bir görevdir, uyumunuzu iyileştirmek için her zaman bir yolculuğunuzdasınız.”

Güncel kripto para haberleri, kripto para airdrop ve ico paylaşımları için sosyal medya hesaplarımızı takip etmeyi unutmayın : FacebookTelegramTwitter  İnstagram

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.