Türkiye'nin Coin Haberleri - Bitcoin Haber
Bitcoin
$64,161.96
-2584.7
Ethereum
$3,148.52
-108.88
Litecoin
$83.84
-2.7
DigitalCash
$29.99
-1.79
Monero
$118.28
-3.45
Nxt
$0.00
0
Ethereum Classic
$26.16
-2.03
Dogecoin
$0.15
-0.01

Binance İran İçin Yaptırımlara Katılacak!

0 446

İran uzun bir süredir kripto para ekonomisini geliştirmeye hazırlanıyor. Son çalışmalar doğrultusunda bu süreç iyice hızlanmış durumda. Fakat Binance İran için uygulanacak yaptırımlara katılacağını duyurdu.

ABD cephesinden İran’a uygulanan yaptırımların yenilenmesiyle durum daha belirgin hal aldı. Binance, bu gelişmeyi destekleyeceğini resmi olarak duyurdu. İranlı kullanıcıların platformdan varlıklarını geri çekmeleri isteniyor.

Uluslararası anlamda oluşturulan yaptırımlara uyacağını belirten Binance,
e-mail üzerinden kullanıcıları bilgilendiriyor. İran’da bulunan kullanıcıları için bir an önce hesaplardaki varlıklarını çekmelerine dair paylaşım yapılmış durumda.

Yaptırım kategorisinde değerlendirilen hesaplar, bir süre sonra kullanılamaz hale gelecek.

Binance müşteri tanı hizmetini durdurdu

Her kullanıcı için aktif olan Binance KYC özelliği, İranlı kullanıcılar için artık sunulmuyor. Resmi olarak borsadan çekilmeleri beklenen kullanıcılar için durum aynı şekilde devam edecek.

İran merkezli Blockchain projesi sözcüsü tarafından konuya ilişkin değerlendirme yapıldı. Nima Dehqan, bunun yeni bir şey olmadığını vurguladı. Daha önce Bittrex ve Bitmex borsalarının İran’ı yasakladığını altını çizdi. Yapılan yasaklamalarda kullanıcıların paralarının iade edilmediğini de söyledi.

Devlet destekli kripto para gelişmelerinin sürüyor olması, İran için yaptırımları önemsiz kılabilir. İran’ın diğer ülkelere göre madencilik işlemlerinde çok daha karlı olduğu belirtiliyor. Bunun temel nedeniyse elektrik kullanım maliyeti.

Binance İran için tamamen kapanacak mı?

İranlı kullanıcılar için şu an itibariyle sadece varlıklarını geri çekmeleri için erişim mümkün. Belirli sürenin ardından yaptırımlar gereğince erişim tamamen kesilecek.

İki kapalı borsanın ardından bir yeni borsanın daha kapanacak olması, İran’a karşı net tavır olarak değerlendiriliyor. Ülkede kripto parayla alakalı yaşanan gelişmelerinse bu durumun belirleyicisi olması durumu gündemde.

Binance hizmetlerini ne zaman sonlandıracağına yönelik olarak resmi olarak açıklama yapacak. Paylaşılan tarihten itibaren hiçbir şekilde İranlı kullanıcılar siteye giriş yapamaz duruma gelecekler.

Güncel kripto para haberleri için sosyal medya hesaplarımızı takip etmeyi unutmayın : Facebook, Telegram, Twitter 

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.