Türkiye'nin Coin Haberleri - Bitcoin Haber
Bitcoin
$69,720.33
-1050.08
Ethereum
$3,532.12
-55.94
Litecoin
$99.24
+3.5
DigitalCash
$38.37
-0.2
Monero
$135.22
-2.65
Nxt
$0.00
0
Ethereum Classic
$32.08
-0.25
Dogecoin
$0.21
-0

Sabit Değerli Kripto Para Varlığı Basis Faaliyetlerini Durdurdu!

0 554

ABD merkezli sabit coin projesi Basis, faaliyetlerini durdurduğunu resmi olarak açıkladı.

Sabit coin üzerine Tether’in başlattığı etkiyi devam ettirmek isteyen coin projelerinden biri başarısız oldu. Basis, fonların yatırımcılara geri dağıtılacağını da kapatılma kararıyla beraber verdi.

Nisan ayı içerisinde özel yatırımlarla elde ettiği toplamda 133 milyon dolarlık fon iade edilecek. Basis için sermaye yatırımcıları arasında önemli isimler de bulunuyor. Ventures, Andreessen Horowitz ve Bain Capital çoğunluğu oluşturan yatırımcılar.

Basis’in faaliyet durdurma kararının düzenleyici kaygılarıyla ilişkili olduğu belirtildi. Amerika yasalarınca menkul kıymet olarak değerlendirilebilecek hisse tokenları nedeniyle faaliyetler tamamen iptal edildi.

SEC’in son dönemlerde yaptığı işlemler böylelikle bir kapatma kararının alınmasında doğrudan rol oynamış oldu.

“Kayıtsız tahvil tokenlarını alan projeler risk altında olabilir”

Yapılan açıklamada, kayıtsız token’ların satın alımı sağlanmasına olanak tanıyan projeler risk altında olabilir ifadeleri kullanıldı. Sabitlenen fiyattan alım yapmaktan kaçınmayı beraberinde getirecek olan bu durum iflasın göstergesi durumunda.

Algoritmik sabit coin olarak hazırlanan Basis için kapatma kararı, bu kategoride bulunan her coin için zorunlu değil. Çalışma yöntemleri dikkate alınarak sabit değere sahip olan varlıkların faaliyetlerinde çeşitli değişimler yapabilirler.

Geleneksel para birimlerine sabitlenen sabit coin sayısı her geçen gün artıyor. Kripto para borsalarının da listeleme sonuçlarında yer vermeye devam etmesiyle bu alanda yükseliş yaşanıyor.

USDC, TUSD, Paxos ve GUSD gibi önde gelen isimler sabit coin için ilham verici konumdalar.

Basis geri ödemeleri ne zaman yapacak?

Henüz kapatma kararının yeni alınmasıyla beraber fon ödemeleri için geri ödeme tarihi belirli değil.

133 milyon dolar seviyesinde geri ödeme için hazırlanacak olan plan doğrultusunda işlemler gerçekleştirilecek. Basis, tüm faaliyetlerini sonlandırmasının yanı sıra ödemeleriyle de projeyi tamamen bitirecek.

Güncel kripto para haberleri için sosyal medya hesaplarımızı takip etmeyi unutmayın : Facebook, Telegram, Twitter 

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.