Türkiye'nin Coin Haberleri - Bitcoin Haber
Bitcoin
$70,467.55
-1098.2
Ethereum
$3,553.63
-54.35
Litecoin
$104.25
+8.94
DigitalCash
$39.98
+1.66
Monero
$135.29
-0.63
Nxt
$0.00
-0
Ethereum Classic
$34.28
+1.61
Dogecoin
$0.22
-0

SEC İki ICO’ya 250 Bin Dolarlık Ceza Kesti

0 414

SEC (ABD Menkul Kıymetler ve Borsalar Komisyonu), ilk kez ICO’lara ceza kesti. Toplamda 250’şer bin dolarlık cezaların sebebiyse dikkat çekici!

Airfox ve Paragon Coin ile alakalı olan yaptırımla birlikte resmen cezalar onandı. 2017 yılında token satışlarını gerçekleştiren şirketler, milyonlarca dolarlık fon toplamıştı. Airfox 15 milyon dolar seviyesinde, Paragon da 12 milyon dolar topladığını duyurmuştu. SEC tarafından yapılan açıklamaya göre, şirketler token’larını menkul kıymetler olarak kaydettirmediler. Kayıt muafiyetine sahip olmamalarına rağmen fon toplamalarıysa cezanın temelini oluşturuyor.

Anlaşma sağlandı

SEC ile Airfox ve Paragon Coin arasında anlaşma resmen sağlanmış durumda. Yatırımcılar için, iki ICO da geri ödeme yapacaklar. Bunların yanı sıra 250.000 dolar değerindeki cezalar da ödenecek. ICO’ların halka arz aşamasındaki kayıt ihlalleri, SEC’in bu alan üzerine verdiği ilk ceza olarak da kayıtlara geçti. Yapılan açıklamaya göre; kararın menkul kıymetler yasalarına uygun olması gerekliliği olduğu paylaşıldı. Cezanın da bu kapsamda kesildiği biliniyor. 2017 Aralık ayında Munchee ICO, SEC kararıyla durdurulmuştu. O zamanın şartlarına göre sadece yatırımcılara geri ödeme yapılmıştı. Ancak ceza kesilmemişti. SEC’in yeni gelişmelere ek olarak Salt Lending’i de soruşturduğu resmiyet kazandı. Geçen yıl toplamda 50 milyon dolar seviyesinde satış gerçekleştirmişti. Salt Lending hakkında olumsuz rapor oluşturulması durumunda yüksek seviyede ceza gelebilir. Öte yandan Airfox ve Paragon Coin için gelecekteki değerlerin ne olacağı henüz belirsiz.

SEC işleri daha sıkı tutacak

Menkul kıymetler düzenlemeleri uyarınca SEC tarafından kripto para kayıtları daha sıkı tutulacak. Yapılacak olan geliştirmelerle beraber yeni arzlar üzerinden önemli değerlendirme ölçütlerinin tamamlanacağı bildiriliyor. SEC’in geliştirmelerinden yeni ICO’lar etkilenebilirler. Şu an için varılan anlaşmalarla birlikte hiçbir ICO kayıtsız durumda değil.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.