Türkiye'nin Coin Haberleri - Bitcoin Haber
Bitcoin
$62,540.16
-122.12
Ethereum
$3,037.72
-6.68
Litecoin
$81.09
+3.56
DigitalCash
$28.18
+0.41
Monero
$114.63
-6.65
Nxt
$0.00
-0
Ethereum Classic
$25.68
-0
Dogecoin
$0.15
-0.01

Pure Bit ICO Aşamasında 13.000 ETH Gasp Edip Kaçtı

0 361

Güney Kore merkezli Pure Bit adlı kripto para borsası, yatırımcıların toplamda 13.000 ETH’yi bulan yatırımıyla kapandı.

Blockchain ROK tarafından paylaşılan duruma göre, yeni açılacak olan borsa yatırımları gasp etti. ICO aşamasında olan Pure Bit isimli bir kripto para borsasının en az 13.000 Ethereum’la beraber kaçtığını ön plana çıkardı. Dolandırıcılık hakkında kanıt olarak Blockchain ROK, borsanın CEO’su tarafından paylaşılan durumu ele alıyor. Güney Kore’nin en popüler sosyal medya ağı Kakao’da, CEO’nun ‘Sorry’ şeklinde durum değişikliği yapması büyük yankı uyandırdı. Borsaya kendi alan adı “pure-bit.com” üzerinden erişim bulunmuyor.

Sosyal medya hesapları yayından kalkıyor

Pure Bit, platformun fonlanmasına yönelik olarak Binance ve diğer kripto para borsalarıyla aynı modele sahipti Pure Coin sahipleri, karlarından pay almalarının yanı sıra komisyonlardan da pay ve ekstra al-sat işlemlerinde indirime sahiplerdi. An itibariyle ortadan kaldırılmış olan ICO’da değeri yaklaşık 3 milyon doları bulan 13.000’in üzerinde ETH toplandığı net şekilde görülüyor. Pure Bit’te ICO’lar normalden farklı akıllı bir sözleşmeyle kilitli tutulmamış. Sitenin yayından kalkmasının ardından sosyal medya hesapları da tek tek ortadan kaldırılıyor. Kripto para borsasının yaptığı vurgunla beraber yatırımcılar paralarını geri alma isteğine sahipler. 3 milyon dolar seviyesinde yatırımın gasp edilmesiyle beraber küçük ve büyük ölçekte farklı yatırımlar Pure Bit’e yapılmıştı.

Avantajlı kripto para borsası olarak nitelendiriliyordu 

Borsa, avantajlı kripto para al-sat işlemlerini gerçekleştirecek olmasıyla ön plandaydı. Yaşanan kapanma olaylarıyla birlikte sosyal medya hesaplarının da tamamen ortadan kalkması nedeniyle, tam anlamıyla bir şok yaşandı. Son zamanlarda özellikle yükseliş gösteren ivmesiyle birlikte fark yaratma hedefine sahipti.Borsanın kurucuları, 3 milyon dolarla beraber kayıplara karışmış görünüyorlar. Hiçbir paylaşım veya iz yok.

İco Nedir? adlı yazımıza buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz.

Güncel kripto para haberleri için sosyal medya hesaplarımızı takip etmeyi unutmayın: FacebookTelegramTwitter 

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.