Türkiye'nin Coin Haberleri - Bitcoin Haber
Bitcoin
$62,322.91
+671.32
Ethereum
$3,000.37
-13.53
Litecoin
$79.37
-0.8
DigitalCash
$28.54
+0.53
Monero
$114.96
-2.71
Nxt
$0.00
-0
Ethereum Classic
$25.43
-0.26
Dogecoin
$0.15
-0

Bitcoin Cash Hard Fork Sonrası İkiye Ayrıldı

0 567

Bitcoin Cash için tüm söylentilerle birlikte blok zincirinde bölünme resmen gerçekleşti. Bitcoin Cash ABC ve Bitcoin Cash SV olarak iki rakip oluştu.

Hard Fork ile birlikte güncelleme başarıyla gerçekleşti. İki rakip zincirin oluşumu, piyasalarda suların bir süre durulmasını sağladı. BCH hakkında atılan Tweet’ler ve söylemler ortalığı epey karıştırmıştı. Henüz yeni var olan değişimle birlikte BCH için hangi zincirin baskın olacağı belirsiz. Uzun vadeli dönemde, iki farklı blok zinciri de varlığını beraber sürdürmeye devam edebilir.

Blok boyutu yükseliyor

Bitcoin Satoshi Vision (Bitcoin SV) adındaki yeni blok, 32 MB boyutunu 128 MB’e çıkarmış durumda. Bitcoin.com madencilik havuzu verilerine göre, hashrate Bitcoin’den kaydırılmış gözüküyor. BCH’ye yapılan kaydırma sonucunda Bitcoin Cash ABC için hashrate SV’ye göre daha yüksek seviyede. İlk etapta Bitcoin Cash ABC’nin ağır bastığı görülüyor. Ancak henüz güncellemenin yeni tamamlanmış olması herhangi birini baskın kılmıyor.

Yeni bir baskınlık görülebilir

Hashrate savaşına önde başlayan Bitcoin Cash ABC yerini Bitcoin Cash SV’ye bırakabilir. Ayrımın gerçekleşmesinden sonra iki farklı blok zinciri arasında olacak rekabette arada uçurum fark olması beklenmiyor. Yaşanacak olan gelişmeler neticesinde baskınlığını ilerleyen günlerde artıran seviyeye ulaşabilir. Baskınlık seviyesinin yükselmesi durumunda Bitcoin Cash SV adından sıklıkla söz ettirebilir. Uzman görüşleri, hangi zincirin daha etkili olacağının zaman geçmesinin ardından netleşeceği belirtildi. Hard fork döneminde Bitcoin’in ciddi derecede fiyat düşüşü yaşamış olması da son bulmuş durumda. BCH için kripto para ortamının bir hayli gergin olduğu görülüyordu. Tamamlanan güncelleme sonrasında taşlar oturmaya başladı. Bazı analistler BCH’deki hard fork’u felaket olarak tanımlamıştı. Ancak şu ana kadar herhangi bir olumsuz durum görülmüyor. BCH’nin farklı blok zincirleri arasında artan rekabet piyasalara olumlu yansıyabilir.

Güncel kripto para haberleri için sosyal medya hesaplarımızı takip etmeyi unutmayın : FacebookTelegramTwitter

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.