Türkiye'nin Coin Haberleri - Bitcoin Haber
Bitcoin
$66,850.05
+561.16
Ethereum
$3,256.65
+78.89
Litecoin
$86.30
+1.93
DigitalCash
$31.78
+0.43
Monero
$121.72
+0.6
Nxt
$0.00
-0
Ethereum Classic
$28.37
+0.35
Dogecoin
$0.16
0

Almanya’da Blockchain Hareketliliği

0 481

Almanya’da Blockchain hareketliliği yaşanıyor. Vergi kaçakçığına önlem olarak Almanya Ekonomi ve Enerji Bakanlığı kararının resmileşmesi beklentisi mevcut.

WirtschaftsWoche’nin yaptığı habere göre, vergi takibi Blockchain altyapısıyla gerçekleştirilecek. Yapılacak olan mücadelenin yüksek seviyeye ulaşması hedefler arasında.

Avrupa genelinde yakın geçmiş dönemde yüksek seviyede vergi sahtekarlığı yapılması gündeme gelmişti. CumEx-Files adlı sistemde, yapılan araştırmaya göre toplamda 63 milyar dolarlık darbe yaşanmıştı.

Almanya ekonomisine ciddi derecede yara veren CumEx tüm Avrupa çapını etkiledi. Yaşanan bu gibi gelişmelerin önüne geçmek adına Blockchain teknolojisinden yararlanılacak. Aktif olarak pek çok farklı kategori için kullanıldığı gibi vergi takibi için de bu dönemde iyi bir tercih konumunda.

Almanya’daki sorunların çözülmesi ana hedef

Geçmiş 1-2 sene öncesinde Almanya’da vergi yasaları önemli derecede sorunlar yaşatmıştı. Yasalarda yer alan boşluklar, kaçakçılar için bir numaralı hedefti.

Alman ekonomisinin zarar gördüğü bu açıklar had safhaya ulaştı. Almanya’daki Federal Maliye Bakanlığı raporuna göre 5 milyar dolarlık para aklandığı görülüyor.

Özel sektörde aktif olarak kullanımda olan Blockchain teknolojisi, devletlerin de gündeminde. Teknolojinin gelişimiyle yapılan güncellemeler Blockchain’i doğrudan etkileyecek.

Almanya’daki yakın geçmiş zamanda yaşanan vergi sorunlarına da bu sayede çözüm üretilmesi gündemde. Yapılan çalışmaların tamamında yaşanan sahtekarlıkların takip edilecek olması ön planda tutuluyor.

Blockchain teknolojisi devletlere fayda sağlayacak mı?

Vergi işlemlerinde takip için Blockchain’i kullanacak Almanya bu alandaki öncülerden olma hedefinde.

Sahtekarlıklara karşı tamamen yeni düzenlemelerin aktif rol oynayacak olması önemli değişimleri getirebilir. Diğer Avrupa ülkelerinin de gündeminde olan teknoloji, ilerleyen dönemin en önemli gelişmelerinden olabilir.

Her geçen gün gelişimi devam eden Blockchain’de bu noktada devletlere özgün olarak kullanılabilir hale gelecek. Almanya, yakın zamanda Blockchain teknolojisinden faydalanmak istiyor.

Güncel kripto para haberleri, kripto para airdrop ve ico paylaşımları için sosyal medya hesaplarımızı takip etmeyi unutmayın : FacebookTelegramTwitter 

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.