Türkiye'nin Coin Haberleri - Bitcoin Haber
Bitcoin
$64,127.82
-2223.89
Ethereum
$3,132.79
-76.45
Litecoin
$84.01
-1.13
DigitalCash
$30.25
-1.14
Monero
$118.88
-3.35
Nxt
$0.00
0
Ethereum Classic
$26.73
-1.48
Dogecoin
$0.15
-0.01

AB Kripto Borsası Bitstamp, Sanal Para Lisansı Aldı

0 462

Büyük Avrupa Birliği (AB) Kripto Borsası’nın Amerika Birleşik Devletleri’ne bağlı iştiraki Bitstamp, New York mali regülatöründen sanal para lisansı aldı.

New York Finansal Hizmetler Dairesi’nden (NYDFS) konuyla ilgili basın açıklaması yapıldı. “BitLicense” olarak bilinen lisans, NYDFS tarafından Lüksemburg’a kayıtlı borsaya bağlı bir kuruluş olan Bitstamp USA Inc.’e verildi.

Basın açıklamasına göre, Bitstamp USA’ın New York’ta dijital para birimi işlemlerini yürütmek üzere departmanın onayını alan 19. firma oldu. Reuters, Bitstamp Europe SA’ya, 2016 yılında 28 AB ülkesinde faaliyetlerini onaylayan bir ödeme kurumu lisansı verildiğini bildirdi.

Bitstamp’ın Lisasının Yetkisi

Spesifik olarak lisans, Bitstamp’a müşterilerin Bitcoin (BTC) satın alma ve satmalarını ve aynı zamanda USD için diğer sanal para birimlerini seçme ve satmalarını sağlayan hizmetleri çalıştırma yetkisi veriyor.

Bitstamp USA, Ripple ağına fon transferini kolaylaştırmak, USD cinsinden Ripple ihraç etmek için lisan aldı. Ayrıca, diğer sanal para birimlerini çıkarmak ve Avustralya Doları, İngiliz Sterlini, Euro, İsviçre Frangı ve Japon Yeni dahil fiat para birimleri seçmek için lisans verildi.

NYDFS, lisansın, New York’un Finansal Hizmetler Yasasına göre sanal döviz alış verişlerini denetlemek ve geliştirmek için tasarlandığını belirtiyor.

Lisansı güvenceye alan Bitstamp, diğer yüksek profilli kripto endüstrisi firmalarına katılıyor. Bunlar arasında Square, BitPay, Genesis Global Trading, bitFlyer USA, Coinbase, XRP II ve Circle Internet Financial gibi firmalar yer alıyor.

BitLicense’in gözden geçirme sürecinde bir şirketin Kara Para Aklama Önleme (AML) ve Müşteri Tanıma (KYC) uygunluğu inceleniyor. Ayrıca, sahtekarlık karşıtlığı, kapitalizasyon ve siber güvenlik politikalarına yönelik güçlü bir inceleme gerekiyor.

NXMH Tarafından Satın Alındı

Tüm sanayi üyeleri, 2015’ten beri yürürlükte olan düzenleyici rejimi uygulayan ülkeleri benimsemedi. Amerikan kripto değişimi Kraken, o yıl NY sakinlerine hizmet sunmayı bıraktı. Eyaletlere “katı BitLicense” adını verdi. Ayrıca, “O kadar fakir, o kadar acımasız, o kadar acımasız ki, Kraken bile iğrenç, büyük, sivri dişleriyle yüzleşmek için cesarete ya da güce sahip değil.” dedi.

Küresel genişlemeye devam eden Bitstamp, Belçika merkezli yatırım firması NXMH tarafından Ekim 2018’de satın alındı. Bu da Güney Kore medya şirketi NXC Corp’a ait bir firma.

Bitstamp, günlük işlem hacmine göre dünya genelinde en büyük borsa sıralamasında 47. sırada yer alıyor. Yayın saatinde 24 saat boyunca 105.6 milyon dolar civarında işlem gördü.

Güncel kripto para haberleri, kripto para airdrop ve ico paylaşımları için sosyal medya hesaplarımızı takip etmeyi unutmayın : FacebookTelegramTwitter  İnstagram

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.