Türkiye'nin Coin Haberleri - Bitcoin Haber
Bitcoin
$63,779.27
-4043.26
Ethereum
$3,276.63
-320.14
Litecoin
$79.67
-5.32
DigitalCash
$32.43
-3.59
Monero
$132.79
-6.42
Nxt
$0.00
-0
Ethereum Classic
$28.27
-3.27
Dogecoin
$0.13
-0.02

Yüzde 15 Değer Kaybeden Bitcoin İkinci Kez Haftaya kötü başladı

0 285

Yüzde 15 Değer Kaybeden Bitcoin İkinci Kez Haftaya kötü başladı .

Corona virüs salgını etkilerini üzerinden atamayan Bitcoin 4.500 dolara kadar geriledi. Piyasada iki hafta üst üste “Kara Pazartesi” yaşandı. Bitcoin (BTC), Corona virüs salgını kargaşasıyla birlikte yeni haftaya başlarken küresel piyasalarla paralellik göstererek 16 Mart’ta aniden yüzde 7 düştü.

Cryptocurrency market daily overview

Kripto para piyasasına günlük genel bakış. Kaynak: Coin360

BTC fiyatı 1 günde 1.400 dolar azaldı

Coin360 Markets üzerinden elde edilen verilere göre, BTC/USD paritesinin pazartesi günkü işlemlerde yüzde 7 oranında düştüğü, 24 saatlik düşüşün ise yüzde 8 olduğu ortaya çıktı.

Bitcoin 1-day price chart

Bitcoin 1 günlük fiyat grafiği. Kaynak: Coin360

Amerika Birleşik Devletleri Merkez Bankasının benzeri görülmemiş teşvik önlemlerine tepkiler net biçimde gelmedi. Büyük bir likidite desteğine rağmen hisse senedi piyasalarını yükselmezken, sıfıra yakın faiz oranı açıklaması Fed’in endişelerini ortaya koydu. Aynı zamanda, tüketicilerin harcama yapmasına yönelik bu tür teşviklerin, birçok ülkede Corona virüs salgını nedeniyle mağazaların ve diğer hizmetlerin kapanmasına engel olması için yapıldığı belirtiliyor. Hem menkul kıymetler hem de Bitcoin üst üste ikinci kez “Kara Pazartesi” yaşarken trader’lar kısa ve uzun vadeli perspektifler açısından farklı görüşler ortaya koyuyor.

“Bitcoin ve diğer kripto paralar şu anda diğer varlık sınıfları gibi davranıyorlar; pozisyon kapama ve dolara yöneliş için varlıkların tasfiyesi yaşanırken giderek daha tartışmalı bir güvenlik rotası arıyor oluşuyor” yorumunda bulundu.

“Bu durum, Bitcoin’in toparlanmak için zamanının olmadığı anlamına gelmiyor. Bitcoin tam anlamıyla enflasyon karşıtı olacak şekilde tasarlandı ama büyük bir enflasyon riskine doğru ilerliyoruz, ancak tarih bize gösteriyor ki emniyetli uçuş için öncelikle rüzgarın dinmesi lazım.”

Vays: Bitcoin “kritik gün” ile karşı karşıya

Deneyimli trader’lardan Tone Vays, Bitcoin’in son bir kez daha 5.000 dolar altına geçeceğine dair uyarıda bulunmuştu. Pazartesi günü attığı tweet’te, BTC/USD paritesindeki mevcut aşağı yönlü hareketin geçen haftaki kadar sert olmasa da devam edeceği açıklamasında bulunmuştu. Bugün #bitcoin için kritik bir gün, şu anda yeni bir günlük en düşük kapanış noktasını gözlemliyoruz. Bu bir ayı piyasası…şeklinde yazdı. Bu arada birçok yatırımcı, 12 Mart’ta yaşanan Bitcoin’in çöküşünde türev devi BitMEX’te yaşanan teknik sorunun da payı olduğunu ileri sürdükten sonra inceleme yapılmaya başlandı. Yöneticiler önümüzdeki günlerde olayı aydınlatacaklarına söz verdiler.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.