Türkiye'nin Coin Haberleri - Bitcoin Haber
Bitcoin
$64,526.08
+262.14
Ethereum
$3,158.55
+19.45
Litecoin
$83.87
+0.67
DigitalCash
$30.51
+0.47
Monero
$119.50
+0.75
Nxt
$0.00
0
Ethereum Classic
$26.47
+0.1
Dogecoin
$0.15
0

YouTube’dan Bitcoin Sahtekarları için Yeni Önlem

0 347

YouTube’dan Bitcoin Sahtekarları için Yeni Önlem.

Youtube yeni bilgi teyit sistemiyle çakma Bitcoin fenomenlerine geçit vermeyecek: Yeni bilgi doğrulama sistemleri kullanıcıların mağduriyetini en aza indirecek. Video paylaşım platformu YouTube’un 28 Nisan tarihinde yayımladığı bir blog yazısına göre, site üzerinde yapılan aramalar başta olmak üzere kullanıcıları karşılayan içeriklere yönelik bir bilgi teyit mekanizması devreye giriyor. Esasen Corona virüs salgınına ilişkin “ibuprofen” gibi arama sonuçlarına yönelik bir önlem olarak tasarlanan bilgi teyit sisteminin kripto para içeriklerini kapsayacak şekilde genişletilmesi artık an meselesi. Resmi duyuruya göre ABD’de başlayıp, ardından Brezilya ve Hindistan’da kullanıma alınacak olan bilgi panelleri, yanlış bilgiler ve viral hale gelmiş komplo teorileriyle kullanıcıların aklını bulandıranlara geçit vermeyecek. Şirketin aynı çalışmayı, insanlara yanlış yatırım tavsiyeleri veren veya gerçek dışı vaatlerle mağduriyet oluşturan sözde kripto fenomenleri için de yapması bekleniyor.

COVID-19 sonrası sırada Bitcoin mi var?

28 Nisan tarihli Daily Hodl haberinde de belirtildiği üzere, YouTube bugüne kadar platform üzerinde gerçekleşen Bitcoin, Ethereum ve XRP gibi kripto para sahtekarlıklarına sessiz kalmakla itham ediliyor. Bu durum ise gerek yasal düzenleyiciler, gerekse yatırımcılar açısından endişe kaynağı oluşturuyor.  Youtube, resmi açıklamasında bilgi teyit sisteminin zaman içinde Corona virüs salgını ötesinde daha fazla konu başlığına genişletileceğini belirtiyor. Diğer bir deyişle, sistemin COVID-19 özelinde pilot bölgelerde başarılı sonuç vermesiyle birlikte sahte Bitcoin fenomenlerinin de musluğu kesilebilir. Yeni bilgi teyit panelleri, özellikle haber niteliği taşıyan gelişmelerle ilgili yetkili kaynaklardan aldığı bilgileri kullanıcıya sunacak. Bu kaynaklar arasında FactCheck.org, PolitiFact, The Dispatch ve The Washington Post Fact Checker gibi prestijli yayınlar yer alıyor.

Bitcoin dolandırıcıları YouTube’u mesken tuttu

Nisan ayı başında ABD merkezli kripto para borsası Coinbase’in adını kullanan dolandırıcılar YouTube üzerinde yayın açarak Bitcoin topladı. Coinbase CEO’sunun eski bir konuşmasını canlı yayın gibi sunan sahtekarlar, belirtilen BTC cüzdanına 0.1 BTC ile 20 BTC arasında gönderim yapanlara, anında iki katına iki katı ödül vadetti.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.