Türkiye'nin Coin Haberleri - Bitcoin Haber
Bitcoin
-1157.83
Ethereum
-37.73
Litecoin
+1.49
DigitalCash
+0.23
Monero
+2.77
Nxt
0
Ethereum Classic
+0.47
Dogecoin
0

Yaklaşık 90 Milyon Dolarlık Kripto Para Fidye Çetesi Çökertildi

0 387

Yeni çıkan bir habere göre yaklaşık 90 milyon dolarlık bir kripto para fidyesi talep eden çete çökertilmiş durumda. Europol tarafından organize edilen bu işte 1.3 milyon dolarlık kripto paraya da el konulmuş durumda.

Sanayi Firmaları Hedef Alındı

Yapılan açıklamalara göre bu fidye yazılımı özellikle büyük sanayi firmalarını hedef aldı. Avrupa ve Kuzey Amerika’da bulunan şirketlere sızan bilgisayar korsanları toplamda yaklaşık 90 milyon dolar fidye talebinde bulundu.

Ukrayna’da yakalanan suçlulardan 1.3 milyon dolarlık kripto paraya ek olarak 375.000 dolar nakit ve iddia edilen faillere ait iki lüks araca el koyuldu.

Fidye yazılımlarında klasik bir yolu izleyen korsanlar ilk olarak fabrikalara ait önemli verileri gözlerine kestirdiler. Ardından bu dosyaları şifreleyerek erişilemez duruma getiren korsanlar fabrikalardan yüklü miktarda kripto para fidyesi talep etti.

Suçluların fidye olarak kripto para talep etmesi son dönemlerde sıkça rastlanır bir durum. Özellikle kripto paraların gizlilik ve hız avantajından faydalanan bilgisayar korsanları sonunda yakayı ele verdi.

Sosyal Medyada Trend Olan Kripto Para Projeleri

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.