Türkiye'nin Coin Haberleri - Bitcoin Haber
Bitcoin
$64,052.77
-2311.25
Ethereum
$3,139.79
-114.27
Litecoin
$83.11
-4.36
DigitalCash
$29.93
-1.78
Monero
$118.43
-2.13
Nxt
$0.00
0
Ethereum Classic
$26.16
-1.82
Dogecoin
$0.15
-0.01

Vitalik Buterin, ETH 2.0 ile Token Arzının Azalacağını Söyledi

0 473

Vitalik Buterin, ETH 2.0 ile Token Arzının Azalacağını Söyledi .

Ethereum kurucu ortağı Vitalik Buterin, POV Crypto’nun “Internet Money” adlı podcast yayınında ​​Ethereum 2.0 güncellemesi hakkında konuştu. Yeni güncelleme ile ETH üretiminin önemli ölçüde azaltılacağını söyledi. Bitcoin (BTC) ve Ethereum (ETH) arasındaki kimi farklardan bahseden Buterin, ekibin neden Hisse İspatı (Proof of Stake) konsensüs mekanizmasına geçtiğini açıkladı:

“Hisse İspatı sistemine geçmemizin nedenlerinden biri, coin üretimini büyük ölçüde azaltmak istememiz. Bu yüzden ETH 2.0 özellikleri sayesinde, teorik olarak maksimum ETH çıkarma miktarının yılda 2 milyon olacağını düşünüyorum.”

Mevcut testnet katılımında yılda 100.000 ETH üretildiğini söyledi. Halihazırda aktif olan Ethereum ağı yılda yaklaşık 4,7 milyon ETH üretiyor. ETH 2.0 ile coin üretiminin yılda 100.000 ila 2 milyon arasında olması bekleniyor. Her senaryoda 2 milyondan çok daha az üretim gerçekleşecek.

Arzı azaltmak için Coin yakılacak

Buterin ayrıca, dolaşımdaki toplam arzın, madencilere ödenen ücretin yarısının yakılmasıyla düşürüleceğini belirtti. “Protokolün belirlediği temel ücret parametresi var” diyen Buterin, bir işlem gerçekleştiğinde işlem ücreti iki parçaya bölüneceğini, bunlardan biri madenciye giderken diğer yarının yakılacağını söyledi.

Token/Coin burn (Coin yakma) işlemi nedir?

Kripto para ekosisteminde oldukça yaygın olan “Coin Burn”, “Token Burn” ya da “Coin Yakma İşlemi”, mevcut kripto paraların belli bir kısmının kalıcı biçimde dolaşımdan çıkarılması anlamına gelir. Genellikle coin’in geliştiricileri tarafından uygulanan bu yöntemde, mevcut tokenlerin belirli miktarı “yakılır”, yani kasıtlı biçimde dolaşımdan çıkarılır.

Blok boyutları değişiyor

Ethereum ağına yapılan bir başka önemli yükseltme de, ağ etkinliğine yanıt olarak ücretler yerine blok boyutlarının ayarlanması konusunda. Buterin, “İşlem ücretlerinde oynaklık yerine, blok boyutunda oynaklık sunacağız” açıklamasını yaptı. Bu sistem, işlemin optimum ücret tutarını tahmin etme zorluğu ve aşırı işlem süreleri gibi, kullanıcıların şu anda karşılaştığı sorunların bir kısmını azaltmaya yardımcı olacaktır. Testnet için OKEx tarafından işletilen büyük bir madencilik havuzunun doğrulayıcı olarak ETH 2.0 testnet Topaz’a katılacağı haberi ses getirmişti. Testnet şu anda 24.000 aktif doğrulayıcıya sahip. Dört günde 20.000’den fazla doğrulayıcı testnet’e katıldı.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.