Türkiye'nin Coin Haberleri - Bitcoin Haber
Bitcoin
$63,631.40
-952.32
Ethereum
$3,133.90
-40.35
Litecoin
$83.17
-1.67
DigitalCash
$30.29
-0.34
Monero
$118.85
-1.7
Nxt
$0.00
0
Ethereum Classic
$26.18
-0.66
Dogecoin
$0.15
-0

Visa’dan Bitcoin ve Kripto Para Hamlesi gelebilir

0 501

Visa’dan Bitcoin ve Kripto Para Hamlesi gelebilir.

Küresel finansal hizmetler devi Visa, cüzdan ve platform ortaklıkları dolayısıyla zaten Bitcoin ve kripto para birimi alanına giriş yapmış durumda. Dijital varlık şirketleri BlockFi, Fold ve Crypto.com halihazırda Visa markalı ürünler yayınlamakta. Ancak CEO Alfred Kelly, kripto para birimlerinin gelecekte doğrudan Visa ağında çalışabileceğini öne sürüyor.

Visa’nın dün gerçekleştirilen 2021 mali yılı kazanç çağrısında Visa CEO’su Alfred Kelly, özellikle kripto ve bu alanda gördüğü fırsata değinmeye zaman ayırdı. Visa’nın 35 platform ve cüzdanla yaptığı ortaklıklar aracılığıyla sektördeki en büyük finansal hizmetler markası olma durumunu detaylandırdı. Kelly, “Bu alanda, ekosisteme farklılaştırılmış değer katmanın yolarını görüyoruz. Küresel varlığımız, ortak yaklaşımımız ve güvenilir markamız aracılığıyla kripto para birimlerinin ödemeler için daha güvenli, kullanışlı ve uygulanabilir hale getirilmesine yardımcı olmak için benzersiz bir konumda olduğumuza inanıyoruz,” ifadelerini kullandı.

Kelly, endüstrinin iki tür coin arasında bölündüğünü görüyor. Bitcoin (BTC) ve “ağırlıklı olarak varlık olarak görülen” diğer “dijital altın” varyasyonları, stablecoin’ler ve CBDC’ler. Birincisi için Visa, en iyi eylemin ortaklıklara devam etmek ve kullanıcılara; dünya çapındaki yaklaşık 70 milyon satıcıda kullanarak varlıklarından istedikleri şekilde yararlanmaları için bir yol göstermek olduğuna inanıyor.

İkinci gruba gelince Kelly, “Bunlar, diğer herhangi bir fiat para birimi gibi küresel ticaret için kullanılma potansiyeline sahip olabilecek yeni bir ödeme yeniliği. Herkese açık blockchain’lerde çalışan dijital para birimlerini, RTP veya ACH ağları gibi ek ağlar olarak düşünüyoruz, bu nedenle bunları ağ stratejimizin bir parçası olarak görüyoruz,” dedi. Ayrıca şunları ekledi:

“BELİRLİ BİR DİJİTAL PARA BİRİMİNİN TANINMIŞ BİR DEĞİŞİM ARACI HALİNE GELDİĞİ ÖLÇÜDE; VARLIĞI BUGÜN HALİHAZIRDA 160’TAN FAZLA PARA BİRİMİNİ DESTEKLEYEN AĞIMIZA EKLEMEMEMİZ İÇİN HİÇBİR NEDEN YOK.”

Visa’nın önceki Bitcoin yorumları

Kelly, Kasım ayında Visa’nın “birkaç yıl sonra” olsa da “Visa ağında çalışan dijital para birimleri ile daha düzenli bir şekilde çalışabileceğini” söylemişti.

Visa daha önce kripto para birimleriyle uğraşmak istemediğini, bunun yerine coin ve sağlayıcıları daha geniş bir şekilde desteklediğini iddia etmişti. Stablecoin ve CBDC’lerin benimsenmesi önümüzdeki aylarda ve yıllarda arttıkça bu yaklaşımın da değişip değişmediğini görmek ilginç olabilir.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.