Türkiye'nin Coin Haberleri - Bitcoin Haber
Bitcoin
$64,276.97
-2357.48
Ethereum
$3,151.18
-99.21
Litecoin
$83.68
-3.24
DigitalCash
$30.12
-1.49
Monero
$119.70
-1.79
Nxt
$0.00
0
Ethereum Classic
$26.23
-1.84
Dogecoin
$0.15
-0.01

Verilere Göre Bitcoin Fiyatı Aniden Yükselirse Ardından Sert Düşüyor

0 522

Verilere Göre Bitcoin Fiyatı Aniden Yükselirse Ardından Sert Düşüyor.

Hafta içinde Bitcoin fiyatı, birçok yatırımcının beklentilerini de aşarak inanılmaz bir yükseliş yakaladı. CoinMarketCap’ten elde edilen verilere göre, Bitcoin’in 9.400 dolara kadar yükselirken kripto para borsalarında rekor işlem hacmi yakalandı. Ancak bu durum, uzun zamandır beklenen boğa piyasasının başladığı anlamına gelmiyor.

Kripto piyasası günlük fiyat grafiği. Kaynak: Coin360

Geçmişe bakıldığında, Bitcoin (BTC) fiyatı bir gün içinde 1.000 dolardan fazla arttığı zaman mutlaka büyük bir düzeltmeye yaşanıyor. Son günlerde 7.700 dolardan 9.400 dolara yükselme yaşanınca analistler tarafından bu düzeltme örüntüleri artmıştı.

Çeşitli teknik göstergeler kısa süreli düzeltme olasılığına işaret ediyor. En önemlisi, günlük grafikteki göreceli güç endeksinin (RSI) günlük bazda 72 seviyesini göstermesi. Bu sayı, Bitcoin’in aşırı alım noktasında olduğunu düşündürüyor.

Ciddi bir Bitcoin düşüşü için güçlü argümanlar var

Bitcoin fiyatı kısa sürede 9.400 dolara ulaştığı için üç ana eğilim noktasını tersine çevirmiş oldu. 200 günlük basit hareketli ortalama (SMA), 200 günlük üstel hareketli ortalama (EMA) ve 3.600 dolar ile 14.000 dolar arasında hesaplanan 0.618 Fibonacci düzeltme seviyesini geçti.

Genellikle Bitcoin, gün içi bir hareketi esnasında, geri çekilme işareti olmadan üç kilit direnç alanını da aşmaz. Bu gerçekleştiğinde, trader’lar pozisyonlarından kâr elde etmek istedikleri zaman varlığı keskin bir düşüşe karşı savunmasız bırakırlar.

Cane Island Alternative Advisors’ın CAIA Müdürü Timothy Peterson, Bitcoin fiyatının tarih boyunca sadece 14 defa 24 saatlik süre içinde 1.000 dolardan fazla değer kazandığını söyledi.

Peterson’a göre gün içi 1.000 dolarlık yükselişten sonra Bitcoin fiyatı sırasıyla yüzde 5, yüzde 21 ve yüzde 38 düştü.

Bitcoin’in 1.000 dolarlık gün içi yükselişinden sonraki geri dönüşleri. Kaynak: Timothy Peterson

Fiyat, yüzde 10 ila 20’lik bir hareketten sonra büyük düşüşler görme eğiliminde oluyor. Piyasa genellikle çoğunluğu kısa pozisyonlardan çoğunluğu uzun pozisyona geçtiğinden uzun pozisyonlarda sıkışma olur.

Örneğin BitMEX’te, Ether (ETH) vadeli işlemlerinin fonlama oranı yüzde 0,11’in üzerinde. Bu durum, bir trader 100.000 dolarlık uzun pozisyon açtığında, trader’ın pozisyonunu açık tutmak için her sekiz saatte bir 110 dolar ya da her gün 330 dolar ödemek zorunda kalacağı anlamına gelir.

Kripto paraların fiyatı düşmeye ve ivme kaybetmeye başladığında, pahalı fonlama oranları uzun pozisyon sahiplerini fonlarını ayarlamaya zorlayarak piyasa düşüşüne neden oluyor.

Dikkat edilmesi gereken değişkenler

Bitcoin piyasası uzun süre mantık dışı hareket gösterebilir. Bir düzeltme gerçekleşmeden önce fonlama oranları önemli ölçüde yüksek olabilir ve piyasa günler, hatta haftalar boyu aşırı satın almalara şahit olabilir.

Şu anda, yüksek riskli varlıklarla ilgili genel düşünce, ABD ve Avrupa’daki yeniden açılan ekonomilerin umutlarına göre iyileşmesi yönünde. Sonuç olarak, büyük piyasalar ve kripto para fiyatları yükseliyor.

Bitcoin muhtemelen küresel hisse senedi piyasasında artan pozitif havadan yararlanıyor ve bu da kısa sürede aşırı artış görmesine neden oldu. Bitcoin eğilimini düşüşten yükselişe değiştirmiş gibi görünse de, geleneksel piyasalardaki herhangi bir düşüş veya Corona virüs pandemisiyle ilgili olumsuz haberler, kripto para piyasasının kazandıklarını kaybetmeye yönlendirebilir.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.