Teknik analizlerin yanı sıra, yatırımcı psikolojisinin de büyük önem taşıdığını hatırlatan kripto para uzmanı Selcoin, Bitcoin halving sürecinin yatırımcı üzerindeki psikolojik etkilerine dikkat çekti. Sosyal medyada Selcoin adıyla analizler yayınlayan kripto para uzmanı, 9 Şubat tarihinde yayımlanan YouTube videosunda Bitcoin’in (BTC) blok ödül yarılanması öncesi durumunu değerlendirdi. Mayıs başında gerçekleşmesi beklenen Bitcoin halving sürecine hazırlık amacıyla Nisan ayında temkinli davranmak gerektiğini belirten Selcoin, Mart ayının ortasından itibaren düşüş trendinin başlayabileceğine dikkat çekti.

“Mart ayı riskli bir ay, hareketlerin sonuna geldik. Sıkıştık. Şubat ayı boyunca yükseliş sonrası gelebilecek olası düşüşler, Bitcoin halving satışlarını temsil edecek.

Bu satışlar sonrası ise daha büyük yükselişlerle devam edeceğiz diye düşünüyorum. Bu ay bir FOMO dönemi yaşarsak, ciddi yükselişler görürsek, BTC halving öncesi son zirveler gerçekleşir.”

Bitcoin yatırımcısı halving için tetikte

Mayıs ayı başında gerçekleşecek Bitcoin halving önncesinde, Mart ve Nisan aylarının yatay ve düşen bir trend içinde olacağını öngören Selcoin, “Halving için Bitcoin alanlar, elindeki BTC’yi erkenden satmak isteyecektir. Yüklü alım yapanlar, zirve hareketlerini gördüğünde satış yapmak isteyecektir.” diye konuştu. Kripto para piyasasındaki diğer birimlerin (altcoin) Bitcoin fiyatına “göbekten bağlı” olduğunu kaydeden Selcoin, “Bitcoin düşerse, altcoin’lerde de sert düşüşler gözlenebilir.” diye uyardı ve ekledi:

“Halving ile birlikte Mayıs ve sonrasında altcoin’ler için bir iki aylık güzel bir döneme girilebilir. Altcoin’lerde güvenli alanları görüp, inceleyip, değerlendirmeye çalışacağız.”

Bitcoin 9 Şubat itibarıyla 10 bin doları gördü ve Eylül 2019’dan bu yana en yüksek değerine ulaştı. BTC/USD paritesi, altı aydan sonra ilk kez beş haneye ulaştı. Yatırımcılar, iki yönde hareketi de olası görürken 9.500 doların muhtemelen destek işlevi göreceğini söyledi.