Türkiye'nin Coin Haberleri - Bitcoin Haber
Bitcoin
$64,161.96
-2584.7
Ethereum
$3,148.52
-108.88
Litecoin
$83.84
-2.7
DigitalCash
$29.99
-1.79
Monero
$118.28
-3.45
Nxt
$0.00
0
Ethereum Classic
$26.16
-2.03
Dogecoin
$0.15
-0.01

Ünlü Analist’e göre bitcoin’in toparlanması uzun sürübilir

0 339

Ünlü Analist’e göre bitcoin’in toparlanması uzun sürübilir .

Bir haftada %80 değer kazanan ve yatırımcılarının yüzünü güldürmeye başlayan Bitcoin’in şaşalı günlerine dönmesinin aylar sürebileceği konuşuluyor. Piyasa araştırma firması Fundstrat Global Advisors’ın teknik analisti Rob Sluymer’e göre, Bitcoin’in (BTC) iyileşme süreci için uzun bir yolu var. Bloomberg’de 21 Mart’ta yayımlanan habere göre Sluymer, Bitcoin’in son fiyat düşüşünden ciddi şekilde etkilendiğini düşünüyor. Haberde şu ifadeler yer alıyor:

“Geçtiğimiz hafta kripto para piyasasında yaşanan çöküş, güvenli (tahvil ve altın) olsun ya da olmasın (hisse senetleri) tüm varlık sınıflarına sahip olanların ‘elde olan her şeyi satma’ paniklerini yansıtıyordu. […] Bitcoin için daha düşük düşükler ve düşük yüksekler oluştuğu için tehlikeye girmiş durumda. Potansiyel olarak savunmasız bir uzun vadeli profil bırakıyor.”

Yine de Sluymer, Bitcoin’in 200 haftalık ortalamasının üzerinde olduğunu ve çoğu varlık için bunun uzun vadeli büyük bir yapısal destek seviyesi olduğuna inandığını itiraf etti. Ayrıca bu göstergenin Bitcoin için hem 2015 hem de 2018’de çalıştığını söylerken şunlara dikkat çekti:

“Şu anda teknik olarak, Bitcoin’in dibe vuracağı şüphesine düşenlerin oluşturduğu piyasanın kazancını gözlemliyoruz, ancak Bitcoin’in karşılaştığı teknik hasarı onarmak için muhtemelen aylarca konsolidasyona ihtiyacı olacağını da biliyoruz.”

5.000 doların altında Bitcoin büyük satın alma baskısı görüyor

Kripto borsası Luno’nın iş geliştirme sorumlusu Vijay Ayyar, Bitcoin için 5.000 doların altında büyük bir satın alma baskısı olduğunu ve satıcılara karşı üstün geldiğini söylüyor:

“Bu fiyatlar potansiyel olarak birçok madencinin işletme maliyetinin altındaydı ve hash oranlarının düştüğünü gördük. Madenciler o fiyattan Bitcoin almaktansa işi bırakmaları daha iyiydi, bu da bir bakış olabilir.”

Bitcoin için blok ödül yarılanmasına (halving) iki aydan az zaman kaldı. Ayyar, fiyatların bir sonraki boğa piyasasına kadar 3.000 ila 6.000 dolar arasında istikrarlı seviye yakalamadan evvel tekrar 6.500 dolara ulaşmasını bekliyor:

“Bu klasik bir yeniden dağıtım modeli ve eğer yükseliş ivmesi olsaydı gelecekteki Bitcoin fiyat seviyesi için çok sağlıklı olurdu.”

Haber yayına hazırlanırken Bitcoin’in fiyatı son 24 saatte yaklaşık yüzde 20 artarak 6.500 doları aşmış, 6.700 dolara ulaşmıştı.

Bitcoin yatırımcı beklentilerinde değişiklik söz konusu

Son zamanlarda kripto para biriminde yaşanan gerileme Bitcoin’e olan güven kaybıyla sonuçlanırken, kısa bir süre sonra gelen toparlanma, bazı yatırımcılar arasında iyimserliğin geri döndüğünü gösteriyor. Global Macro Investor Kurucusu ve CEO’su Raoul Pal, geçtiğimiz günlerde, sadece bir hafta içinde yaklaşık yüzde 80 oranında toparlandıktan sonra Bitcoin’e olan güveninin katlandığını söyledi.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.