Türkiye'nin Coin Haberleri - Bitcoin Haber
Bitcoin
$63,035.39
-1338.31
Ethereum
$3,120.52
-21.05
Litecoin
$87.78
+2.82
DigitalCash
$30.00
-0.58
Monero
$118.96
-1.82
Nxt
$0.00
-0
Ethereum Classic
$27.31
+0.71
Dogecoin
$0.15
-0

Ünlü Analist XRP’de Düşüşe İşaret Ediyor

0 324

Ünlü Analist XRP’de Düşüşe İşaret Ediyor

2018’in başında görülen 3.30 dolarlık zirvesinden beri XRP, istikrarlı bir makro düşüş trendi içinde. Bitcoin (BTC) ve diğer kripto para birimleri zaman zaman mini boğa piyasalarında görülse de, XRP’nin fiyatı düştükçe düştü; görünüşe göre dip seviyesi bile yok.

2018’den günümüze XRP fiyatı. Kaynak: TradingView

XRP, Mart ayındaki düşüklerin ardından %100’den fazla ralli yapsa da, tüm zamanların en yüksek seviyesinden %90 oranında düşük fiyatlarda seyrediyor.

XRP fiyatı “gereğinden fazla yüksek”

Bu zorlu makro performansına rağmen, Big Cheds isimli bir trader altcoin’in henüz düşüşe ara vermediğini düşündüğünü söyledi:

“BANA DELİ DİYEBİLİRSİNİZ AMA XRP’NİN BIRAKIN 3 DOLARI, TEKRAR 1 DOLARI BİLE GÖREBİLECEĞİNİ SANMIYORUM. 0.23 DOLAR BİLE OLDUKÇA YÜKSEK BİR FİYAT.”

Bu, son haftalarda diğer kripto trader’ları tarafından da dile getirilmiş bir iddiaydı. “CanteringClark” isimli bir türev trader’ı, kripto para biriminin “umut verici bir teknolojiye” sahip olmasına rağmen; bu teknoloji vaadinin 2017’deki kazançlarla sonuçlanacağının garantisini vermediğini açıkladı.

Aşağıdaki grafiğe atıfta bulunan analist, şunları yazdı:

“İŞTE ‘UMUT VERİCİ TEKNOLOJİ’ İÇİN BULABİLECEĞİNİZ 10 YILLIK GRAFİKTEN SADECE BİRKAÇI. BENZERLİĞİ GÖRÜYOR MUSUNUZ? BU GRAFİKLERE RAĞMEN HALA TOPARLANMA HAKKINDA KONUŞAN İNSANLAR VAR.”

Kaynak: Twitter (@CanteringClark)

Düşüş teknik analizde de geçerli

Teknik analiz açısından, üst düzey bir grafik uzmanı, XRP’nin makro grafiğinin aşağı yönde tarihsel likidite eksikliğine işaret ederek “en korkunç tablolardan biri” olduğunu söyledi ve XRP’nin yatay seviyeden nasıl reddedildiğine dikkat çekti.

Kaynak: Twitter (@ByzGeneral)

Bu düşüş eğilimi, uzun süredir emtia trader’ı ve Bitcoin boğası olan Peter Brandt tarafından da dile getirildi. Brandt, XRP’nin uzun vadeli grafiğinin düşüş eğiliminde olduğunu, çünkü çok az tarihsel destek veya likidite ile fiyatının altında “sadece beyaz bir boşluk” olduğunu açıkladı.

Brandt grafikle birlikte XRP için bir tahmin yürütmedi, ancak birçoğu analistin bu açıklamasını XRP’nin tek haneli sentlere düşeceğinin bir işareti olarak yorumladı.

Düşük performans gösteren tek kripto para XRP değil

XRP öne çıkıyor gibi görünse de, kripto para birimi topluluğunda büyüyen piyasa duyarlılığına göre tüm altcoin’ler düşük performans göstermeye hazırlanıyor.

Kripto araştırma şirketi Blockfyre’da çalışan bir analist, Bitcoin’in blok ödülünün azaltılmasının, yani halving’in, volatiliteye neden olacağını; bunun sonucunda da altcoin’lerin “hapı yutabileceğini” belirtti.

Analist, altcoin’lerin sürekli bir “yer değişimi” halinde olduğunu, ralli sebeplerinin “tehlike işareti” olduğunu, temel gelişmeler olmadığını söyledi:

“ALTCOİN PUMP’LARININ İKNA EDİCİ OLMAMALARININ SEBEBİ, HEP AYNI PATERNLERİ TAKİP ETMELERİDİR. IEO’LAR, BİRLİKTE ÇALIŞABİLİRLİK, BİRLİKTE HAREKET EDEN GİZLİLİK ODAKLI COİN’LER. HEPSİ SON 3 YILDA OLDUĞU GİBİ KOORDİNE BİR ŞEKİLDE HAREKET EDİYOR.”

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.