Türkiye'nin Coin Haberleri - Bitcoin Haber
Bitcoin
$63,923.52
+1182.56
Ethereum
$3,053.86
+10.64
Litecoin
$81.16
+0.95
DigitalCash
$29.64
+0.86
Monero
$117.34
+2.66
Nxt
$0.00
-0
Ethereum Classic
$26.09
+0.22
Dogecoin
$0.16
+0.01

Tv yıldızının ismini kullanarak bitcoin dolandırılıcılığı yapıyorlar

0 313

Tv yıldızının ismini kullanarak bitcoin dolandırılıcılığı yapıyorlar .

Ünlü TV yıldızı, başka bir sahte reklamın kendi ismini kullanarak Bitcoin dolandırıcılığı yaptığını ifade ediyor ve bu konuda insanları uyarıyor. Ünlüler kripto dolandırıcılarının seçilen hedefi olmaya devam ediyor. Bu kez, İngiliz TV sunucusu Rylan Clark-Neal, Bitcoin’e hızlı bir şekilde yatırım yapılıp zenginlik vaat eden dolandırıcılarca adının kullanıldığını ifade ediyor.

Ünlü Big Brother ve X-Factor yıldızı Cumartesi günü kendi adını kullanan sahte bir röportaj hakkında bir uyarı yaptı. Twitter’da konuyla ilgili bilgi veren Clark-Neal, Facebook’ta kendi isminin yer aldığı reklamların dolaştığı ve bu reklamlarda kendisinin Bitcoin’e milyonlarca dolar yatırım yaptığı şeklinde Daily Mirror isimli gazeteye röportaj verilmiş süsünün verildiğini ifade ediyor. Ünlü sunucu sakın bu tuzağa düşmeyin diyerek uyarılarda bulundu.

Ünlü Tv Yıldızı Uyarılar Dikkate Alınmalı

Ünlü isimlerinin adlarının kullanılarak yapılan kripto dolandırıcılığı kripto para dünyasında yeni bir şey değil. Bu ayın başlarında siber suçlular, “üç ila dört ay içinde herkesi milyoner” haline getirebilecek “kripto para birimi otomatik ticaret programı Bitcoin Evolution” ı desteklemek için Sussex düş ve düşesinin ismini kullanarak dolandırıcılık odaklı bir reklam yayınladılar. Sir Alex Ferguson, Elon Musk ve Bill Gates’in isimleri de aynı şekilde dolandırıcılık faaliyetlerine güç kazandırmak için dolandırıcılar tarafından kullanılmıştı.

Kate Winslett’in adı bile tehlikeli bir Bitcoin dolandırıcılığı projesinde kullanıldı. Daha endişe verici olan ise bu tür faaliyetlerin basın yayın organlarından yayınlanması. Aynı zamanda reklamlarının yapılması o yüzden siber suçluların bu kadar etkili olması şaşırtıcı değil. Geçen yıl İngiltere mali gözlemcisi, hileli ticaret platformlarıyla bağlantı kuran kişilerin 27 milyon sterlin (34 milyon dolar) dolandırıldığını ifade ederek bir uyarıda bulunmuştu.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.