Türkiye'nin Coin Haberleri - Bitcoin Haber
Bitcoin
$64,669.18
+3302.77
Ethereum
$3,100.20
+114.84
Litecoin
$80.74
+0.06
DigitalCash
$29.52
+1.7
Monero
$118.00
+3.94
Nxt
$0.00
-0
Ethereum Classic
$26.06
+0.68
Dogecoin
$0.15
+0.01

Türk Lirasına Sabitlenmiş BiLira, Icrypex Borsasında Listelendi

0 286

Türk Lirasına Sabitlenmiş BiLira, Icrypex Borsasında Listelendi .

Türk lirasına teminatlandırılmış ERC-20 tabanlı stablecoin BiLira, yerli kripto para borsası Icrypex’te listelendi. Türk lirasına endeksli blockchain tabanlı stablecoin BiLira, 18 Mart itibarıyla kripto para borsası Icrypex’te listelenmeye başladı. Resmi blog adresinde 18 Mart tarihinde bir mesaj paylaşan Icrypex, TL’ye sabitlenmiş BiLira’nın borsa üzerinde işleme açıldığını duyurdu. Nisan 2019’da geliştirilmeye başlanan BiLira, birim başında 1 Türk lirası karşılığında satın alabilecek ve 1 TL karşılığında nakde çevirebilecek.  Yapılan açıklamada ERC-20 tabanlı blockchain standardında geliştirildiği bildirilen BiLira’nın, yatırımcıların değer kaybı yaşamadan kolayca kullanacakları bilgisi verildi. Kısaltmasının TRYB olduğu hatırlatılan kripto para birimi, Icrypex borsasında TRYB/TRY işlem çifti üzerinden listelenmiş durumda. BiLira projesi, ödeme hizmetleri alanında geçmişe sahip Sinan Koç ve kripto para piyasaları hakkında tecrübeli bir isim olan Murat Fırat tarafından geliştirildi. 1 dolara sabitlenmiş Tether (USDT) stablecoin ile benzer mantığa sahip olan BiLira, AVA Labs başta olmak üzere pek çok yatırımcı tarafından da destek buldu.

Icrypex CEO’su Gökalp İçer: “Bitcoin yıl sonuna kadar 20 bin doları görebilir”

Türkiye’de faaliyet gösteren kripto para borsası Icrypex CEO’su Gökalp İçer,  2020 sonu Bitcoin fiyat tahminini paylaşmıştı. İçer, mayıs ayında yaşanacak olan Bitcoin blok ödül yarılanması (halving) süreciyle birlikte arz-talep dengesinin etkileneceğini ve bu durumun piyasayı destekleyeceğini düşündüklerini söylemişti. Şubat ayında yaptığı öngörüde, “Bitcoin’de yıl sonuna doğru 20.000 USD’lik bir fiyatlamanın mümkün olabileceğini düşünüyoruz” ifadesini kullanan İçer, “özellikle yaz aylarına doğru bir artış meydana gelebilir” vurgusu yapmıştı. Ayrıca İçer, mart ayı itibarıyla 3.700 dolara kadar gerileyen daha sonra yükselerek son bir haftadır 5.000 doların üzerinde seyreden Bitcoin’in bu gidişatını da kısmen doğru tahmin eden isimlerden olmuştu:

“[…] Satış baskısının artması durumunda ise fiyatın, yatırım çevrelerince korkulan fiyatlama olan 3K USD’lere gelmeyeceğini ve en fazla 5K USD’ye kadar bir düşüş olabileceğini öngörüyoruz.”

“Alo Bitcoin” hamlesi

Bitcoin (BTC) veya diğer kripto paralardaki ani hareketler hakkında destek almak için Icrypex, 7 gün 24 saat hizmet veren bir çağrı merkeziyle karşılamayı hedeflediğini söylemişti. Kripto paraların destek ve direnç noktaları hakkında bilgi almak isteyenler borsanın çağrı merkezinden faydalanabiliyor. “Yatırımlar hakkında bilgi veriyoruz” diyen İçer, “Gün boyunca arayıp, düşüş veya yükseliş durumlarında nasıl hareket edebiliriz diye soran müşterilerimize destek sağlıyoruz” ifadesini kullandı.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.