Türkiye'nin Coin Haberleri - Bitcoin Haber
Bitcoin
$62,540.16
-122.12
Ethereum
$3,037.72
-6.68
Litecoin
$81.09
+3.56
DigitalCash
$28.18
+0.41
Monero
$114.63
-6.65
Nxt
$0.00
-0
Ethereum Classic
$25.68
-0
Dogecoin
$0.15
-0.01

Tom Lee : Bitcoin fiyatı için 2020’de yükşelise işaret eden etkenler

0 332

Tom Lee : Bitcoin fiyatı için 2020’de yükşelise işaret eden etkenler .

Global danışmanlık şirketi Fundstrat’tan Tom Lee, geçen hafta İstanbul’da gerçekleşen Blockchain Economy 2020 etkinliğinin en çok merak edilen konuşmacılarından biriydi. İkinci gün sahneye çıkan Lee, yaklaşık yarım saat boyunca blockchain ve kripto paraya ilgi duyan bir kitleye hitap etti. Lee konuşmasında kurumsal yatırımcıların Bitcoin’e (BTC) ilgi duyması durumunda nasıl bir patlama yaşanacağından, milenyum neslinin kriptoya ilgisinden ve daha bir dizi konudan dem vurdu. Lee, söze blockchain ve kriptonun gelecek 20 yılını, internetin son 20 yıldaki muazzam dönüşümüne benzeterek başladı:

“Önümüzdeki yirmi yılda bir neslin ana konusu finansal sistemin geçirdiği yıkıcı dönüşüm olacak. Bu teknolojilerin en önemlisi ise blockchain ve kripto olacak.”

Her ne kadar blockchain ve kripto gelecek nesle damgasını vuracak olsa da, bu ekosistem içinde kazananları ve kaybedenleri belirlemek o kadar kolay değil. Yine de Lee’ye göre 2020, Bitcoin fiyatı için iyi bir yıl olacak. Açılış konuşması sırasında tekrar tekrar kripto topluluğunun 2020 için iyimser olması gerektiğini savunan Lee, “Tüm göstergeler, bir boğa piyasasının başlangıcında olduğumuzu gösteriyor.” dedi ve ekledi:

“2019 yılı geleneksel borsalar için son derece iyi geçti. Hatta S&P 500 son 25 yılın en iyi performansını gösterdi. Buna karşın Bitcoin halen geçtiğimiz yılın açık ara farkla en iyi varlığı oldu.”

Lee’ye göre ABD’deki borsa neredeyse bir nesil boyunca gördüğü en iyi yılı 2019’da yaşadı. Ancak Bitcoin, buradaki getirileri aynı yıl üçe katladı. “Üstelik 2019, Bitcoin’in bugüne kadar geçirdiği en kötü dördüncü yıldı.”

Tom Lee konuşmasına, Bitcoin’in 2020’de bir boğa piyasasına girmesinin beş nedenini sıralayarak devam etti: ABD’de Bitcoin’e karşı politik baskıların bu yıl yapılacak seçimler nedeniyle çok daha az olması bekleniyor:

“Washington geçtiğimiz yıl adeta Bitcoin’in önünü kesti. Ancak bu yıl politikacıların gündeminde kripto para değil, seçimler olacak. Bu da piyasaya olumlu yansıyacak.”

Bitcoin halving

Lee’ye göre Bitcoin fiyatı için en büyük etki ise ödül yarılanması olacak. “İnsanlar Bitcoin halving sonucu BTC fiyatının etkilenip etkilenmeyeceği konusunda tartışıyor. Bize kalırsa, Halvening fiyat üzerinde büyük etkiye sahip.” Bitcoin için piyasadaki talebin geçen yıla göre daha fazla olmasını öngören Lee, “Buna karşın, ödül yarılanması nedeniyle arz düşecek. Arz ve talep arasındaki bu dengesizlik ise Bitcoin’in toplam değerinin 100 milyar dolar daha artmasına neden olabilir.”

Bitcoin fiyatının bugünlerde 10 bin dolara yakın bir düzeyde seyrettiğini hatırlatan Lee:

“Bitcoin halving daha önceki ödül yarılanmaları gibi sonuçlanırsa, BTC fiyatı bu yıl yeni bir rekor kırabilir.”

2020 yılı ABD ve İran arasındaki çatışmalarla başladı. Bu kriz, Lee’ye göre yılın geri kalanında da Bitcoin fiyatı için belirleyici unsurlardan biri olacak:

“Jeopolitik riskler, Bitcoin gibi güvenli varlıklara duyulan talebi artırır.”

Ocak ayı içinde Bitcoin fiyatı 200 günlük hareketli ortalamanın üzerine çıktı. Lee, bu durumun piyasaya etkisini şöyle açıkladı:

“Bir varlık, 200 günlük hareketli ortalamasının üstünde işlem gördüğünde, boğa piyasasına girmiş ve yükseliş trendi başlamış demektir. Bu özellikle Bitcoin için geçerli. Bana kalırsa Bitcoin bu yılı 30 bin dolar seviyelerinde kapatabilir veya en azından yıl içinde bu tavana dokunabilir.”

Corona virüsü salgını

Sektörde en çok tartışılan konulardan biri olan corona virüsü ve Bitcoin fiyatı arasındaki korelasyon konusunda Lee’nin düşüncesi oldukça net: “Bu tür salgınlar, Bitcoin ve diğer güvenli limanlara duyulan talebi artırır.”

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.