Türkiye'nin Coin Haberleri - Bitcoin Haber
Bitcoin
+1252.49
Ethereum
+23.07
Litecoin
+0.97
DigitalCash
+1.24
Monero
+4.58
Nxt
-0
Ethereum Classic
+0.24
Dogecoin
0

Telos Vakfı, Yönetim Kurulu Üyelerini Görevinden Uzaklaştırdı

0 285

Telos Vakfı, Yönetim Kurulu Üyelerini Görevinden Uzaklaştırdı .

Akıllı sözleşme platformu Telos’un ardındaki kuruluş Telos Vakfı, ağ güvenliği tartışmasının ardından iki yönetim kurulu üyesiyle ilgili işlem başlattı. Akıllı sözleşme platformu Telos’un (TLOS) ardındaki kuruluş Telos Vakfı, ağ güvenliği tartışmasının ardından iki yönetim kurulu üyesiyle ilgili işlem başlattı. Telos, EOS blockchain ağının ardındaki yazılım EOS.io üzerinde merkeziyetsiz uygulama (DApp) ve merkeziyetsiz otonom organizasyonlar (DAO) oluşturulmasını destekleyen bir platformdur. Vakıf, 23 Mart tarihli blog gönderisinde güncel gelişmelerin ışığında yönetim kurulu ve çeşitli kurul üyelerinin görevlerine ilişkin gerekli düzenlemelerin yapıldığını, ağ güvenliğinin her zaman ilk öncelik olduğunu belirtti. Söz konusu iki yönetim kurulu üyesinden biri olan Daniel Uzcátegui yönetim kurulundan 11 Mart’ta uzaklaştırılırken, diğer üye Richard Bryan yönetim kurulunda kalmaya devam edecek fakat Telos üzerindeki blok üretimi ve düğüm işletimi faaliyetlerine karışmayacak.

Vakfın eylemlerinin arka planı

Tıpkı EOS gibi Telos da ”seçili hisse ispatı” adlı, ağ katılımcılarının token’larını stake ederek seçilmiş delegeler olan Blok Üreticileri (BP) için oy verebildikleri bir mutabakat mekanizması kullanıyor. Blok Üreticileri, sistemde Emek İspatı tabanlı Bitcoin (BTC) blockchain ağındaki madencilere veya Hisse İspatı (PoS) protokolündeki staking düğümlerine benzer bir işlev görüyor. Blok Üreticileri, aynı zamanda madencilere benzer ek sorumluluklara sahip; ağda seçilen ilk 21 Blok Üreticisi tam yönetim gücüne sahip oluyor ve blockchain ağına ilişkin tüm kararlarda sonucu belirleyecek oy hakkına sahip oluyorlar. Vakıf, blog gönderisinde geçtiğimiz günlerde bazı Blok Üreticileri’nin imzalama anahtarlarının ”uygun olmayan paylaşımlı erişimi”ne ilişkin tartışmalara karıştığını ve bu nedenle ağın güvenliğini düşürdüğünü tespit ettiklerini açıkladı. Uygun olmayan anahtar paylaşımının güvenliğine ilişkin tartışmaya Richard Bryan, 10 Mart’ta kişisel açıklamasında değindi. Bryan, şimdiye kadar ”TelosDAC” adlı Blok Üreticisi’ni yürüten bir Telos Vakfı yönetim kurulu üyesidir, Daniel Uzcátegui ise aynı BP için teknik danışman olarak hizmet vermiştir. Bryan şöyle belirtti:

“Daniel’in bazı işlerinde etkili olabilemesi için altyapımıza güvenli bir ölçüde erişim sağlaması gerekiyordu. Bu, SSH konfigürasyon araçları kullanılarak ve araçları kullanırken anahtarlar gizlenerek oldukça iyi bir şekilde planlanmış ve ayarlanmıştı. Daniel’in BP sahibinin anahtarına hiçbir zaman erişimi olmadı[…]”

Bryan, artık hiçbir şekilde Telos üzerindeki veya faaliyetteki açık EOSIO blockchain ağlarındaki blok üretimi ve düğüm işletimi faaliyetlerine karışmayacağının sözünü verdi. Bryan, bunun yaşanmasının sebebinin ”paylaşımlı aktif anahtarlarının işleyiş şeklini tam olarak anlamaması” ve düğümlerdeki olağandışı faaliyetleri tespit etmek için yeterli bilgiye sahip olmaması olduğunu söyledi.

Yapısal reform

Vakfın duyurusuna göre görevinden uzaklaştırılan üyeler, uzaklaştırılmalarından itibaren 30 gün daha kalan üyelere sorumluluklarını aktarmak için organizasyonda kalacak. Vakıf, yönetim kurulunda yapılan düzenlemelere ek olarak oy verme sürecinde Telos Vakfı Şeffaflık Düzenlemesi yapmayı planlıyor. Vakıf, bu şekilde güvenlik endişelerine değinecek, organizasyonun yapısını netleştirecek ve aşırı merkezileşmeyi önlemek için yönetim kurulu üyelerini operasyonel üyelerden ayıracak.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.