Türkiye'nin Coin Haberleri - Bitcoin Haber
Bitcoin
$63,700.38
-1114.34
Ethereum
$3,045.09
-54.7
Litecoin
$82.58
+1.4
DigitalCash
$29.82
+0.19
Monero
$117.82
-0.19
Nxt
$0.00
0
Ethereum Classic
$26.09
-0.02
Dogecoin
$0.15
-0

SEC, Bitwise Bitcoin ETF Teklifini Reddetti

0 866

SEC, Bitwise Bitcoin ETF Teklifini Reddetti .

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), Bitcoin (BTC) borsa yatırım fonu (ETF) listeleme teklifini reddetti.

Komisyon 9 Ekim’de yapılan duyuruda Bitwise Asset Management ve NYSE Arca’nın ETF başvurusunun gereklilikleri karşılamadığını belirtti.

Düzenleyiciler, başvuru sahiplerinin özellikle de olası piyasa manipülasyonu ve yasadışı faaliyetler konusundaki gereklilikleri karşılamadığını söyledi. SEC şöyle yazdı:

“Komisyon yasa değişikliğini kabul etmedi çünkü NYSE Arca, Borsa Yasası ve Komisyon’un Uygulama Kuralları altında teklifinin Borsa Yasası Kısım 6’da (b) (5) belirtilen gereklilikleri sağladığını gösteremedi, özellikle de dolandırıcılık ve manipülatif faaliyetleri engellemek için tasarlanmış ulusal menkul kıymetleri borsası kurallarının gerekliliklerini karşılayamadı.”

sec bitcoin ile ilgili görsel sonucu

”Bitcoin ETF’sine her zamankinden daha yakınız”

Bitwise genel müdürü ve küresel araştırma başkanı Matt Hougan, 7 Ekim’de CNBC’ye yaptığı açıklamada ”Bitcoin ETF’si için onay almaya her zamankinden daha yakınız.” diye belirtmişti.

Hougan şirketin Bitcoin ETF’si için onay alma ihtimaline iyimser yaklaşıyordu. Kripto alanında son yıllarda meydana gelen önemli gelişmelere değinen Hougan, şöyle belirtti:

“Bitcoin piyasasında iki yıl önceye kadar hiçbir denetimli ve sigortalı saklama hizmeti yoktu. Günümüzde, … Fidelity ve Coinbase gibi, Lloyd gibi şirketlerin yüz milyonlarca dolarlık sigortasını kullanan büyük şirketler bulunuyor.”

SEC, Bitwise’ın teklifini reddetmeden önce birkaç kez ertelemiş ve yorum talep etmişti. Düzenleyici Ağustos ayında diğer iki kripto ETF başvurusu ile birlikte bu başvuru için kararı da 13 Ekim’e ertelemişti.

Bitwise ABD menkul kıymetler yasaları için değişiklik başvurusunu ilk olarak Ocak ayında yapmıştı.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.