Türkiye'nin Coin Haberleri - Bitcoin Haber
Bitcoin
$62,549.49
-3384.83
Ethereum
$3,049.12
-183.64
Litecoin
$78.49
-2.23
DigitalCash
$28.07
-2.31
Monero
$117.23
-8.95
Nxt
$0.00
0
Ethereum Classic
$26.15
-1.39
Dogecoin
$0.15
-0.01

Uzmanlar XRP Cüzdanlarını Hedef Alan Sahte Google Chrome Uzantısına Karşı Uyardı

0 352

Uzmanlar XRP Cüzdanlarını Hedef Alan Sahte Google Chrome Uzantısına Karşı Uyardı .

Sahte bir Google Chrome uzantısı, iddiaya göre yalnızca bu ay içerisinde kullanıcılardan 1,4 milyon XRP çaldı. Sahte bir Google Chrome uzantısı, iddiaya göre yalnızca bu ay içerisinde kullanıcılardan 1,4 milyon XRP çaldı. Araştırma şirketi ”xrplorer forensics”, 24 Mart tarihli gönderisinde sahte Ledger Live uzantılarının kullanıcıların yedekleme şifrelerini toplamak için kullanıldığını ileri sürdü:

“Google aramalarında reklamları yapılıyor ve veri toplamak için Google Dokümanlar kullanıyorlar. Sonrasında hesaplar boşaltılıyor. Yalnızca geçtiğimiz ay 200 binden fazla XRP çalındığını gördük.”

İlk açıklanan rakamı yeniden değerlendiren xrplorer forensics, daha sonra tahmini rakamın ”1,4 milyona yakın” olduğunu açıkladı

Sahte uzantı hala Google Store’da mevcut

Araştırmacılara göre çalışan XRP’lerin çoğu hala hesaplarda tutuluyor. Bir kısmı ise kripto borsa HitBTC yoluyla nakde çevrilmiş. Dolandırıcıların gönderi isteğinin ekran görüntüsünü paylaşan xrplorer forensics, topluluğu donanım cüzdanları için ana üretici hariç hiçbir geliştiriciden araç indirmemeleri konusunda uyardı.

Screenshot of the alleged Ledger Live XRP phishing scheme

Ledger Live XRP şifre dolandırıcılığının ekran görüntüsü. Kaynak: @xrpforensics

Google Store’da çeviri yayın saati itibarıyla iki ”Ledger Live” uzantısı mevcut ve kullanıcı değerlendirmelerine bakılırsa, iki uzantı da xrplorer forensics’in uyarılarını doğruluyor.

Borsalar tetikte olmalı

Araştırma şirketi, 20-25 Mart arasındaki diğer gönderilerinde dolandırıcı olarak işaretlenen XRP hesaplarında mevcut durumda 300 milyona yakın XRP tutulduğuna dikkat çekti. Bu miktarın çoğu, iddiaya göre PlusToken dolandırıcılığından geliyor. Araştırmacılar, kripto para borsası bithunter.io’ya yönelttikleri soruda borsanın neden büyük ve şüpheli işlemleri için AML uyarısı vermediğini sordu. Şirket, bithunter’a gönderilen XRP’lerin üçte birinin şüpheli hesaplardan geldiğini ileri sürdü. Araştırmacılar, 20 Mart’ta ”çeşitli dolandırıcılıklardan elde edilen paraların nakde dönüştürülmeye başladığını” tespit ettiklerini açıkladı ve borsaları gözlerini dört açmaları konusunda uyardı.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.