Türkiye'nin Coin Haberleri - Bitcoin Haber
Bitcoin
$60,862.84
-806.3
Ethereum
$2,931.45
-79.37
Litecoin
$77.89
-2.69
DigitalCash
$27.64
-0.36
Monero
$111.68
-6.21
Nxt
$0.00
-0
Ethereum Classic
$24.84
-0.84
Dogecoin
$0.14
-0.01

Bedava Xrp vaadiyle 1.5 milyon topladılar

0 343

Bedava Xrp vaadiyle 1.5 milyon topladılar.

Topluluk güdümlü” XRP veri toplayıcısı xrplorer’daki araştırmacılar, sosyal medyada  yapılan XRP dolandırıcılıklarıyla 1.5 milyon dolarlık 8.5 milyon token’ın kullanıcılardan çalınmış olabileceğini iddia ettiler.

Verilere göre dolandırıcılar 2019’dan beri gerek ünlüleri habersiz bir şekilde gönderilerinde kullanarak, gerekse sahte bağış hilelerine başvurarak 8.5 milyon XRP çalmayı başardılar.

Araştırmacılar, fonların daha sonra popüler kripto para borsaları aracılığıyla nakde çevrildiğini bildiriyor. Çekiliş dolandırıcılıklarında örneğin, ünlüler veya belli bir kripto para topluluğunun lideri çekiliş yapacağına söz verir. Bu hediye dağıtımına katılmanız için ise sizden, adresinizin size ait olduğunu kanıtlamanız için, bir miktar göndermenizi ister. Tabii bu miktar ile orantılı olarak hediye alacağınızı belirterek.

Xrplorer’a göre, çekiliş dolandırıcılıklarını yönetenlerin, borsalar ve takas hizmetleri yoluyla her gün aklanan birçok fon ile birlikte,  5.9 milyon XRP’leri var. Scam’lerin doğası gereği, kurbanlar ne olduğunu anlamadan fonlar çoktan aklanmış oluyor.

XRP dolandırıcılarının YouTuber hack’i

Xplorer’ın verilerini bağımsız olarak doğrulamak mümkün olmasa da; hacker’ların onaylı hesapları ele geçirmesiyle dolandırıcıların çeşitli sosyal medya platformlarında işlem yürüttüğü iyi biliniyor. Örneğin, popüler YouTuber’ları hackleyerek hediye dağıttıklarını söyledikleri sahte canlı yayınlar düzenliyorlar. YouTube’un ise içerik oluşturucularına hesaplarını geri vermesi biraz zaman alıyor.

Artan dolandırıcılıklar nedeniyle YouTube’a dava açan Ripple Labs ve CEO’su Brad Garlinghouse, Google’ın sahip olduğu video paylaşım platformunun scam’leri fark etmesinin uzun sürdüğünü ve bundan dolayı “halka açık imajlarına, markalarına ve itibarlarına onarılamaz zararlar” verildiğini iddia etti. Potansiyel zararlar için ödeme yapılıp yapılmayacağından bahsedilmese de Garlinghouse, fonların dolandırıcılık mağdurlarına geri ödeme yapmak için kullanılacağını ileri sürdü.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.