Türkiye'nin Coin Haberleri - Bitcoin Haber
Bitcoin
$70,831.64
+2224.62
Ethereum
$3,570.40
+82.04
Litecoin
$93.91
+0.13
DigitalCash
$38.40
+0.73
Monero
$135.36
-3.37
Nxt
$0.00
-0
Ethereum Classic
$32.47
+0.96
Dogecoin
$0.22
+0.04

Popüler Altcoin Algorand’de Son Dönemde Yaşanan Gelişmeler

0 337

Popüler Altcoin Algorand’de Son Dönemde Yaşanan Gelişmeler

Algorand projesini uzun süredir takip ediyoruz. Yakın zamanda birçok haber ve gelişme yaşandı. Eğer yeni bir yatırım aracı düşünüyorsanız bu makaleyi okumanızda fayda var. Çünkü bir proje hakkındaki gelişmeler o projeye yatırım yapıp yapmayacağınız hakkında ipuçları taşır.

Bizde bu güncellemelere göz atıp bu makaleyi hazırladık. Hadi gelin bakalım Algorand son haftalarda neler yapmış hangi güncel gelişmeler yaşanmış.

Gelişmeleri son başlayarak değerlendirmeye başlayacağız. İlk gelişme gerçekten heyecan verici;

1. Circle Tarafından Desteklenen USDC Artık Algorand’da

Son zamanlarda Algorand Blockchain altyapısına giriş yapan birçok kriptopara oldu. Bunlardan sonuncusu USDC. USDT’nin yaşadığı bazı sorunlar USDC coini ön plana çıkarmaya başladı. Eğer USDT ile ilgili bir sorun yaşanırsa yerini USDC’nin alacağını düşünüyoruz. Algorand altyapısına girmeside projeye güç kattı. Çünkü Algorand mainneti gerçekten çok hızlı işlemler neredeyse saniye bile sürmüyor. Peki USDC neden Algorand’ı seçti;

Bu iş birliği anlaşması ile Circle, USDC ile birlikte çalışabilen dijital dolar sabit paraları için destek ekleyecek. Bu, Circle Business Accounts ve Circle API’lerinin müşterilerinin, geleneksel bankalar ve kart ağları arasındaki fonları Algorand blok zincirinde dijital dolara kolayca taşımasını sağlayacaktır. Müşteriler, Circle API’leri aracılığıyla hesaplara ve ödeme etkinliklerine sahip olacak ve bunları yönetebilecek ve Algorand’ın blok zincirinin hız, güvenlik ve verimlilik avantajlarından yararlanabilecekler.

USDC, ürünlerinde ve hizmetlerinde yüzlerce fintech şirketi tarafından desteklenen en hızlı büyüyen stabilcoindir. Bugüne kadar verilen 2,5 milyar doların üzerinde USDC ile USDC, işlem hacmi ve kamu blok zincirlerindeki ödemelerde 50 milyar doların üzerinde para gördü. Son aylarda, artan dijital dolar talebi nedeniyle USDC, pandemik düzeylerden dolaşımda USDC’de% 100’den fazla bir artışla 940 milyon dolardan fazla bir artışla önemli bir büyüme yaşadı.

Algorand Vakfı ve Circle ayrıca halka açık zincirlerde ölçeklenebilir, güvenli ve uyumlu finansal uygulamalar oluşturmak isteyen finansal kurumlar için USDC’nin Algorand blok zincirindeki benzersiz faydalarını ortaklaşa tanıtacak.

2. Satranç Artık Algorand Blockchain de Oynanacak

Algorand’ın son yaptığı bir duyuru ise farklı bir alandan geldi. Dünya tarafından kabul edilen ve en popüler oyun olan Satranç artık Algorand Blokzincirine kayıt edilecek. Yapılan açıklama; FIDE Online Arena, merkezi olmayan ve şeffaf oyunların yeni çağındaki sürtünmeyi ortadan kaldırmak için Algorand’dan yararlanıyor; küresel oyunculara erişimi genişletiyor

Algorand bunu duyurmak için farklı bir yol seçti. Algorand kurucusu Silvio Micali canlı yayında bir satranç maçı yaptı ve maç aynı zamanda Algorand Blokzincirine kayıt edildi.

FIDE Online Arena tarafından dijital satranç oyunlarının piyasaya sürülmesiyle birlikte, dünyanın her yerinden oyuncuların milyonlarca satranç derecesi, ilk kez Algorand blok zincirine kaydedilecek ve tüm diğer satranç platformları ve medya siteleri için evrensel olarak erişilebilir olacak. Hem dijital satranç hem de blockchain toplulukları için önemli bir olay.

Algorand’ın açık, halka açık blockchain, dijital satranç ekosistemine tam şeffaflık ve otomasyon getiriyor. Oyuncu derecelendirmeleri blok zincirinde doğrulanacağından, sonuç bildirme hileli faaliyetlerden güvenilir ve güvenli olacaktır. Algorand protokolü ile mevcut modeldeki sürtünmeyi ortadan kaldıran milyonlarca küresel satranç oyuncusu dünyanın en popüler oyunlarından birine şeffaf raporlamaya erişebilecek. Algorand’ın kamu defteri, dijital satranç kuruluşlarının dünya çapında yüz milyonlarca satranç oyuncusu için derecelendirmeleri doğrulama ihtiyacını karşılamak için kurumsal düzeyde ölçeklenebilirlik sağlar. Şeffaflık, güvenlik ve ölçeklenebilirlik kombinasyonu, Algorand’ı dijital oyun ekosisteminde güvenilir ve şeffaf raporlama için tercih edilen bir platform haline getirmektedir.

Çevrimiçi satranç deneyiminin tasarımcısı ve 2016 ve 2018 Şampiyonası maçlarını düzenleyen şirket olan Dünya Satranç’tan altı ay sonra Algorand’da hibrit bir halka arz duyuruldu, Dünya Satranç milyonlarca insan için kapsayıcı ve modern oyun fırsatları geliştirmek için Algorand blok zincirini kullanıyor.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.