Türkiye'nin Coin Haberleri - Bitcoin Haber
Bitcoin
$63,843.79
-871.39
Ethereum
$3,138.84
-25.74
Litecoin
$88.29
+3.65
DigitalCash
$30.39
-0.3
Monero
$120.48
+0.05
Nxt
$0.00
-0
Ethereum Classic
$27.59
+0.96
Dogecoin
$0.15
-0

Merkez Bankası Dijital Türk Lirası İçin İlk Adımı Attı

0 529

Merkez Bankası tarafından dijital Türk lirası için ilk adım atıldı. Bugün yapılan anlaşma sonucunda ASELSAN, HAVELSAN ve TÜBİTAK-BİLGEM arasında imzalar da atılmış durumda. Merkez Bankası tarafından da konuya ilişkin “Dijital Türk Lirası İşbirliği Platformu” oluşturmuştur.” açıklaması yapıldı.

Dijital Türk Lirası Geliyor!

Dünya genelinde dijital paralara olan ilişkin araştırmalar devam ederken Türkiye de bu ülkeler arasında en hızlılardan. Bu konuda sektöre hızlı bir giriş yapmak isteyen Türkiye Dijital Türk Lirası İşbirliği Platformu’nu oluşturdu. Bu ekip dijital paranın işleyişine yön verecek ve teknolojik altyapı konusunda çalışma yürütecekler.

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası tarafından yapılan platform anlaşmasına ilişkin yapılan resmi açıklama şu şekilde oldu:

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), mevcut ödemeler altyapısını tamamlayıcı nitelikte dijital Türk lirasının tedavülünün potansiyel katkılarını araştırmayı sürdürmektedir. Merkez Bankası Dijital Türk Lirası Araştırma Geliştirme (AR-GE) projesi kapsamında kavram ispat çalışmasının tamamlanması ile başlayan süreç, teknoloji paydaşlarının katılımı ile bir sonraki aşamaya taşınmaktadır.

Şu anda deneysel bir AR-GE sürecinin yürütüleceği belirtilirken tedavülün kesin olmadığı belirtildi:

TCMB’nin, dijital Türk lirasının tedavülüne yönelik almış olduğu nihai bir karar yoktur. Tüm çalışmalar deneysel AR-GE faaliyetleri ilkelerince yürütülmektedir. Farklı teknolojik alternatiflerin kapasite ölçümleri tamamlandıktan ve mimari kurguların denemeleri sonuçlandırıldıktan sonra, mevcut teknolojilerin dijital Türk lirasına ilişkin iktisadi, hukuki ve mali gereksinimleri karşılayıp karşılayamadığının tespiti amaçlanmaktadır.

Avustralya’dan Dijital Para İçin Önemli Adım

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.